Diari de Girona

Diari de Girona

Nahuel Forchini exposa al seu «refugi», La Mercè

El centre cultural enceta demà amb una taula rodona un cicle dedicat a Joan Fuster

Nahuel Forchini, amb l'escultura al claustre de La Mercè. MARC MARTI FONT

L’escultor gironí Nahuel Forchini exposa al claustre de La Mercè de Girona una escultura de gran format, Inici de la pèrdua. La peça, que s’estarà uns tres mesos al claustre, fa 3x4 metres i expressa la seva relació amb el centre cultural, un «espai simbòlic» per a l’artista, que «sempre hi ha trobat refugi». Format a l’Escola Municipal d’Art de Girona en pintura, dibuix i escultura, Forchini va trobar en La Mercè un espai d’acollida que ara ha volgut representar amb la imatge d’una nena feta de fusta i ferro. 

Coincidint amb l’exposició, avui a les sis imparteix la xerrada L’escultura de Nahuel Forchini, centrada en com la seva obra escultòrica reflexiona sobre les pors més essencials de l’ésser humà. 

Amb obra pública a Dinamarca, Finlàndia i Suïssa, el gironí ha obtingut recentment una menció especial a la III Biennal d’Escultura de Valldoreix per l'obra Presència exclosa. 

Homenatge a Fuster

D’altra banda, La Mercè també se suma a l’Any Fuster amb Joan Fuster, escriptor d’idees, un cicle amb dues taules rodones i un recital poètic.  Demà a les set tindrà lloc la primera de les tres sessions amb una conversa entre l’escriptora Cristina Massanés, el correcto, Álvaro Muñoz i l’escriptora i periodista cultural Lourdes Toledo. 

Compartir l'article

stats