La producció en paper de Pujolboira s’exposa a Albons

La mostra, que s’allargarà tres mesos, serveix per copsar el domini que tenia de la tècnica del guaix, l’aquarel·la i el dibuix sobre paper

L’exposició es va inaugurar aquest diumenge passat. | FUNDACIÓ PUJOLBOIRA

L’exposició es va inaugurar aquest diumenge passat. | FUNDACIÓ PUJOLBOIRA / cristina vilà bartis. albons

cristina vilà bartis. albons

L’espai d’art Pujolboira, a Albons, acaba d’inaugurar Pujolboira: homenatge al paper, una exposició que permet al visitant copsar el domini que tenia el creador de la tècnica del guaix, l’aquarel·la i el dibuix sobre aquest suport. La mostra, que s’allargarà durant tres mesos, es pot visitar tots els dissabtes de 4 a 6 de la tarda i els diumenges de 10 a 1 de migdia.

Com explica Jordi Jordà, secretari de la Fundació Pujolboira, la mostra incideix molt en la ingent producció que va fer l’artista, principalment en guaix i al llarg de quasi tota la seva trajectòria. «Ho dominava molt, tenia una tècnica molt detallada i treballava d’una manera molt personal amb difuminats i rascats», explica Jordà tot afegint que Pujolboira va saber crear «un estil molt personal i elaborat». Però no només amb el guaix era un mestre, sinó també amb el domini que tenia amb l’aquarel·la i amb el dibuix sobre paper. En són un exemple algunes peces de grans dimensions fetes sobre paper que es poden veure a la mostra.

L’accés a l’Espai d’Art Pujolboira, que va obrir portes fa pocs mesos, és totalment gratuït i a banda de contemplar l’exposició actual també es pot visitar l’obra de gran format que va dur a terme Pujolboira a l’absis de l’església. Els seus responsables estan satisfets de la bona acollida que està tenint, ja que ha captat l’atenció i interès del públic no només local i comarcal.