Mercè Sampietro, Joan Carreras i Mar Ulldemolins, al cicle de teatre del CaixaForum

La proposta de dramatúrgia de cambra arrenca el 16 amb «Yerma» i inclou «L’últim Sòcrates» i una adaptació lliure de «La gavina»

Mercè Sampietro obre el cicle dilluns 16.

Mercè Sampietro obre el cicle dilluns 16. / DdG

Alba Carmona

Alba Carmona

Mercè Sampietro, Joan Carreras i Mar Ulldemolins protagonitzen una nova edició del cicle Grans mestres del teatre del CaixaForum Girona. Aquesta proposta de dramatúrgia de cambra acosta en un format íntim i protagonitzats per alguns dels millors intèrprets del país grans textos teatrals. En aquesta ocasió, per exemple, s’hi veuran Yerma i La gavina en versions adaptades i dirigides pel director i dramaturg Francesc Cerro-Ferran.

L’encarregada d’obrir el cicle el pròxim dilluns 16 (18.30) serà Mercè Sampietro, que recitarà una versió monologada de Yerma, una adaptació del text de Federico García Lorca sobre l’obsessió d’una dona casada per ser mare. Sampietro estarà acompanyada per la cantaora Sara Sambola i el guitarrista Aleix Bové.

El 20 de març serà el torn de L’ultim Sòcrates. L’actor Joan Carreras posarà veu al filòsof, un individu incòmode als ulls del poder que va acabar pagant aquesta gosadia amb la vida.

Tancarà el cicle d’enguany el 22 de maig una adaptació lliure de La gavina d’Anton Tzékhov en forma de seqüela. La gavina es converteix en Una gavina i l’actriu Mar Ulldemolins en Nina, personatge que, amb gairebé 35 anys, ha perdut la ingenuïtat original i l’ha transformada en desencís i lucidesa. En la versió de Cerro-Ferran, és una dona del segle XXI que parla obertament dels seus problemes i dona una visió crítica de la vida, del món actoral i del teatre en general.

Impulsat per la Fundació La Caixa en col·laboració amb el Teatre Fortuny de Reus, Grans mestres del teatre planteja un format de recital teatralitzat amb una dramatúrgia de cambra ideada expressament per a l’ocasió. Complementarà la proposta una posada en escena minimalista, amb un faristol, il·luminació, una selecció musical i projeccions a càrrec del creador audiovisual Ivó Vinuesa.