La Mercè i la Casa de Cultura reflexionen sobre música i filosofia

El centre cultural se suma a la celebració del seixantè aniversari de Pep Camps amb una quarta exposició

El pintor Pep Camps serà un dels protagonistes de l’any.  | ANIOL RESCLOSA

El pintor Pep Camps serà un dels protagonistes de l’any. | ANIOL RESCLOSA / a.c. girona

Alba Carmona

Alba Carmona

El Centre Cultural La Mercè i la Casa de Cultura de Girona impulsen Música i filosofia, un cicle que reflexionarà al voltant de sis compositors i els grans reptes filosòfics que plantegen algunes de les seves obres. Com els seus predecessors Literatura i filosofia i Art i filosofia, planteja sis sessions repartides entre els dos espais al febrer i març. Coordinat per la professora d’història de la música a la Universitat de Girona (UdG), Maria Carme Pardo Salgado, comptarà amb la participació d’Anna Bofill, Francisco Jarauta, Rubén López Cano, David Picó, Magda Polo i Joaquim Rabaseda i Matas.

El cicle serà una de les propostes destacades de l’Escola Municipal d’Humanitats, juntament la programació el cicle Bòlit. Pensament, en col·laboració amb el Bòlit, que arribarà amb dues noves activitats de reflexió i la nova edició del Club Trias de lectura d’assaig, que ha arrencat aquesta setmana.

Pel que fa a l’Escola Municipal d’Art, enceta la temporada expositiva sumant-se a la celebració dels 60 anys del pintor gironí Pep Camps. A partir de demà i fins al 10 de març, La Mercè acull una mostra que se suma a les tres que ja li dediquen a la Casa de Cultura, la Fundació Fita i la Casa Masó, aquest cop centrant-se en la faceta de Camps com a docent.

A banda, també destaca l’exposició dels Amics del Museu d’Art de Girona dedicada al pintor gironí Ricard Renart Castells i la mostra col·lectiva L’altre ubic. Migracions del cos fragmentat, en què els artistes Teemu Mäki, Mar C. Llop, Mengwen Cao, Isa Fontbona, Francesca Steele, Itziar Okariz i Ricardo Muñoz plantegen qüestions sobre identitat en relació amb l’aspecte físic, l’orientació sexual, el gènere i les actituds socials, així com els dubtes existencials als quals ens enfrontem diàriament.

A més, el festival biannual de fotografia Mirades mostrarà al claustre de La Mercè les imatges guanyadores d’enguany.

Subscriu-te per seguir llegint