Creadors d’audiovisuals a la quarta edició del Cinc Cèntims de Banyoles

Hi participaran Albert Serra, Isaki Lacuesta i Christophe Farnarier entre d’altres

Presentació del cicle Cinc Cèntims de Creació Local dedicada als cineastes.

Presentació del cicle Cinc Cèntims de Creació Local dedicada als cineastes. / Pere Duran/Nord Media

Pere Duran

La quarta edició del cicle Cinc Cèntims de Creació Local estarà dedicada als cineastes i realitzadors d’audiovisuals i combinarà els habituals col·loquis del cicle amb diferents projeccions en una programació coordinada pels crítics de cinema Josep Mir i Pep Prieto.

El cicle arrenca aquest dimarts a les vuit del vespre a l’auditori de Banyoles amb el director de cinema gironí Isaki Lacuesta que va passar part de la seva infantesa i adolescència a Banyoles. Dijous que ve es farà la projecció de la pel·lícula Murieron por encima de sus posibilidades, també de Lacuesta.

El 7 de febrer serà el torn de Christophe Farnarier, nascut a Marsella però que viu i treballa de fa anys al Pla de l’Estany. D’aquest realitzador de documentals, el dijous dia 9 es projectarà La primavera, un treball on Farnarier mostra la història d’una família catalana d’agricultors que viu a un entorn de muntanya.

El cineasta Albert Serra serà el tercer creador del cicle i en aquest cas el mateix Serra no assistirà al col·loqui ja que es trobrarà entre Galicia i Nova York en plena promoció de la seva darrera pel·lícula, Pacifiction. L’acte comptarà amb la participació de la productora i actriu Montse Triola, i els crítics de cinema, i grans coneixedors de l’obra d’Albert Serra, Imma Merino i Àngel Quintana. Paral·lelament, el 14 de febrer es projectarà el film Liberté.

El dimarts 21 de febrer es farà un col·loqui amb Miquel Casadevall, Francesc Font, Xavier Pérez i Juli Suárez, quatre creadors d’audiovisuals banyolins que conversaran sobre les seves obres i el procés creatiu i que culminarà amb la projecció de quatre documentals. El 23 de febrer podrà veure el Carnaval de Cap Verd i el Festival Folklòric de Parintins de l’Amazònia al Brasil del realitzador banyolí de Miquel Casadevall. El dimarts 28 de febrer serà el torn per la projecció d’El Quadern Autotèlic de Francesc Font i el cicle es clourà amb l’estrena del documental Odradek del realitzador Juli Suárez.