La guia visual de la Catedral de Girona, també en aplicació

El llibre passa al format digital per ajudar a descobrir tots els detalls de l’interior i l’exterior del temple

La catedral de Girona.

La catedral de Girona. / ANIOL RESCLOSA

DdG

El llibre Guia visual de la Catedral de Girona tindrà ara un format digital. L’Ajuntament de Girona, la Diputació i el Bisbat de Girona presentaran i activaran la nova aplicació inspirada en la publicació de l’editorial MMV aquest dijous a la tarda (sala Miquel Diumé, 19.00).  L’aplicació té com a objectiu ajudar els usuaris a contemplar, entendre i gaudir de la bellesa de la Catedral de Girona, i a comprendre què representa i quina funció té, ara des de dispositius mòbils.

L’estructura de continguts és la mateixa que la del llibre i s’organitza en tres àmbits: l’exterior de la catedral, l’interior i el Tresor. Cadascun d’aquests apartats, al seu torn, aborda les diferents obres que contenen aquests espais amb imatges, descripcions, esquemes i algunes fotografies de detalls concrets.

En aquesta versió digital, la navegació és intuïtiva i senzilla, i combina textos i material gràfic per fer més amena la lectura de la informació. També inclou alguns elements d’interactivitat.

El tret de sortida de l’activació pública de l’app tindrà lloc demà, durant la presentació de la iniciativa, en què s’aprofitarà per mostrar alguns dels fragments i continguts de l’aplicació. L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer; el responsable de Memóra Girona, Xavier Poch, i Mn. Jaume Julià, president del capítol de la Catedral de Girona, participaran en l'acte, que també comptarà amb l’editora de la guia, Mia Masgrau.