Una mostra a La Mercè homenatja el pintor i restaurador Ricard Renart

S'hi exposen 40 olis, la majoria inèdits, amb representacions de Girona i altres ciutats de Catalunya

Ricard Renart, en una foto d'arxiu.

Ricard Renart, en una foto d'arxiu. / DdG

Alba Carmona

Alba Carmona

Una exposició al Centre Cultural La Mercè de Girona homenatja l’artista Ricard Renart, coincidint amb el desè aniversari de la seva mort. Nascut l’any 1952 a Girona, Renart va compaginar la seva feina com a restaurador del patrimoni amb la de brigades a l’Ajuntament de Girona. En les seves estones lliures pintava, en un estil realista, olis on tot sovint apareix la seva ciutat.

La mostra, organitzada en col·laboració amb els Amics del Museu d’Art, exposa unes 40 pintures a l’oli sobre tela, la majoria d’elles inèdites pel públic, d’un estil hiperrealista amb representacions de Girona, paisatges i ciutats de Catalunya i d’altres motius més fantasiosos.

Amb catorze anys comença a treballar a l’empresa de pintura del seu oncle, el pintor i restaurador Joan Castells, i aprèn l’ofici. Més endavant treballa en la restauració de la Fontana d’Or i de les pintures de l’antiga farmàcia de l’Hospital Santa Caterina i en la recuperació del retaule barroc de l’església de Sant Miquel de Setcases.

El 1985 va entrar al departament de pintura de les brigades de l’Ajuntament de Girona, on va combinar les tasques pròpies de la brigada amb els treballs de restauració. S’encarrega d’altres treballs de restauració com les pintures de l’antic Hotel Centre, la pintura de la Mare de Déu de la Bona Mort del portal de Sobre Portes, el plànol de París a les voltes de la Rambla i la cripta de l’església de les Filles de Sant Josep (Butinyanes).

Altres treballs de Renart van ser la reproducció sobre guix de la Mare de Déu del Mont i la Mare de Déu de Besalú, la rosassa de l’interior del Museu Arqueològic a Sant Pere Galligants i nombroses reproduccions per al Museu d’Història de Girona, com ara la cadira de Carlemany o la muralla romana.

A part, col·labora en l’equip del pintor Roca D. Costa en la realització de diferents murals, avui ja desapareguts.

L’exposició s’inaugura aquest dimecres (19.00) i es podrà visitar fins al 31 de març.