El Teatre Municipal impulsa un acompanyament per a creadors emergents

Forma part del programa de residències de creació, que acollirà sis projectes entre gener i juliol

Un moment de la instal·lació participativa «El lloc del desig».

Un moment de la instal·lació participativa «El lloc del desig». / Montse Capdevila

Alba Carmona

Alba Carmona

El Teatre Municipal de Girona posa en marxa un programa d’acompanyament artístic per a artistes emergents de la ciutat per guiar-los cap a la professionalització. La iniciativa forma part del programa de residències de creació que el teatre va iniciar la temporada passada, i que enguany acollirà sis projectes entre els mesos de gener i juliol. Durant aquest temps, els artistes desenvoluparan part del seu procés creatiu al Teatre Municipal.

En el marc de la iniciativa s’han escollit tres projectes escènics que rebran suport dramatúrgic i la mirada externa de professionals del sector. És el cas de Costura, d’Elena Romero, que rep l’acompanyament artístic de Sònia Gardés i Alejandro Santaflorentina i que s’estrena demà al Rerelteló de Porqueres després d’una residència al Centre Cívic Porquerenc.

També reben acompanyament Noves espiritualitats per a persones atees, la segona peça d’Atzucac, que es presentarà al festival Això al Poble no li Agradarà al juny i a Fira Tàrrega i de Berenguera, un espectacle d’investigació històrica de Gerard Franch i Maria Jover, que s’estrenarà a la Fira Mediterrània de Manresa d’enguany i que compta amb la mirada externa d'Ernest Collado. 

A banda d’aquestes propostes, el Teatre n’acull tres més dins del programa de residències de creació: El lloc del desig, de Projecte I.G.L.Ú., que es va estrenar al Municipal al gener; el nou muntatge que La Bleda estrenarà al festival Temporada Alta d’aquest any i Imperi, la nova proposta de teatre documental de La Conquesta del Pol Sud.