L'òpera del Metropolitan de Nova York, al Truffaut

La sala retransmetrà en directe la temporada operística del MET a partir del 18 de març

El tenor polonès Piotr Beczala.

El tenor polonès Piotr Beczala. / MET

Alba Carmona

Alba Carmona

El cinema Truffaut durà a Girona la programació d'un dels grans temples de l'òpera mundial, la Metropolitan Opera de Nova York (MET). La sala gironina oferirà en directe les òperes de l'òpera nord-americana gràcies a l'acord a què ha arribat el Truffaut amb el Metropolitan i amb la cadena Yelmo Cines, que té l'exclusiva d'aquestes retransmissions al mercat espanyol. Fins ara, a Catalunya les òperes del MET només es podien veure a Barcelona en alguns cinemes de Yelmo.

La programació d'òpera del Truffaut es farà íntegrament i sempre en directe a la sala 1 del cinema, en alta definició i amb una cuidada realització d'imatge i so per oferir als espectadors «una experiència premium», segons els responsables de la sala. Les entrades tindran un preu de 15 euros i s'oferirà la possibilitat de comprar-les de forma anticipada amb reserva de seient numerat.

A partir del 18

La temporada d'òpera 2022-23 que oferirà el Cinema Truffaut la formen sis òperes. La primera arribarà dissabte 18 de març (17.00) i serà Lohengrin, la gran òpera romàntica de Richard Wagner, que torna al MET després de disset anys d'absència. Amb direcció escènica i producció de François Girard i direcció musical de Yannick Nézet-Séguin, la gran estrella del muntatge en el paper de Lohengrin és el tenor polonès Piotr Beczala, considerat una de les grans veus de l'òpera actual. Beczala estarà acompanyat per les sopranos Tamara Wilson, en el paper d'Elsa i Christine Goercke en el paper d'Ortrud.

A més de Lohengrin, es podran veure Falstaff, de Giuseppe Verdi (1 d'abril), amb direcció escènica de Robert Carsen, que també signa la direcció d'El cavaller de la rosa, de Richard Strauss (15 d'abril).

La programació seguirà amb Champion, una singular òpera contemporània a ritme de jazz de Terence Blanchard (29 d'abril), per acabar amb dues de les grans òperes de Wolfgang A. Mozart: Don Giovanni (20 de maig), que suposa el debut al MET del gran director teatral Ivo Van Hove i La flauta màgica (3 de juny).

Tot i que l'acord amb el MET i Yelmo Cines és pel que resta de temporada 2022-23, la intenció del Truffaut és que tingui continuïtat la temporada 2023-24 i que es consolidi una programació d'òpera estable al cinema municipal.