Les tessitures greus seran les protagonites del vuitè Jazz Festival l’Estartit

Del 20 al 23 de juliol oferirà vuit concerts al passeig del Molinet amb artistes com Avishai Cohen, Kurt Elling o Richard Bona

Richard Bona, guanyador d'un Grammy.

Richard Bona, guanyador d'un Grammy. / Rebecca Meek

Alba Carmona

Alba Carmona

Les veus i els instruments de tessitura greu seran els protagonistes de la vuitena edició del Jazz Festival l’Estartit, que se celebrarà del 20 al 23 de juliol. La cita comptarà amb destacats noms del gènere com Avishai Cohen, Kurt Elling o Richard Bona, en un format de quatre dies amb concerts dobles al passeig del Molinet, amb vistes a les illes Medes.

La directora del Jazz Festival l’Estartit, Montse Faura, explica que la programació manté l’equilibri entre els artistes emergents i els consolidats, amb vocació de retre homenatge a les veus i instruments de tessitura greu que «evoquen la imatge i la bellesa de les profunditats del mar».

Tot i que el gruix de la programació se celebrarà en un escenari desmuntable al Molinet amb més de 600 butaques, l’obertura d’aquesta edició estrenarà un nou espai, amb un concert dels Hip Horns Brass Collective al terrat de la Confraria dels Pescadors de l’Estartit.  

La inauguració del festival impulsat per Joventuts Musicals de Torroella de Montgrí servirà per presentar Universos, el projecte del contrabaixista Javier Colina, el saxofonista Perico Sambeat, el bateria Marc Miralta i el pianista Albert Sanz.

El 21 de juliol recupera el baixista Richard Bona, guanyador d’un Grammy , que havia de debutar al festival el 2021, però no ho va poder fer per la pandèmia. A la tarda, actuarà la trombonista i compositora Alba Pujals en format quintet.  

El 22 de juliol serà el torn d’un vell conegut del festival, el contrabaixista i cantant israelià Avishai Cohen, que torna a l’Estartit per presentar el seu últim treball, Iroko. A la tarda hi ha prevista l’actuació de la Ramon Cardo TM Collective.  

L’última jornada, el 23 de juliol, presenta un dels millors cantants de jazz masculins de l’actualitat, Kurt Elling, amb el guitarrista Charlie Hunter. L’actuació anirà precedida per la violinista i cantant Èlia Bastida. 

Les entrades ja estan a la venda al web del festival.