«La casa sin Bernarda», dissabte a Torroella, a tocar d'on es va crear

Entrance porta a l'Espai Ter una versió del clàssic de Lorca gestada a Sobrestany durant la pandèmia

Les actrius de «La casa sin Bernarda», en una imatge promocional.

Les actrius de «La casa sin Bernarda», en una imatge promocional. / Lola Errando

Alba Carmona

Alba Carmona

La casa sin Bernarda, una revisitació d'una de les obres més conegudes de Federico García Lorca, arriba aquest dissabte a Torroella de Montgrí. La companyia Entrance porta a l'Espai Ter una versió renovada del clàssic gestada a l'Empordà durant el confinament i que ja ha passat amb èxit per sales de Barcelona i per la darrera edició del festival Temporada Alta.

Dirigida i adaptada per Paula Errando, porga La casa de Bernarda Alba de les figures adultes i es centra en les cinc germanes que viuen recloses a casa pel dol, sense que el clàssic lorquià perdi l'essència tot i que l'acció es traslladi a un estiu dels anys noranta. La peça està protagonitzada per Júlia Barceló, Judit Cortina, Mariona Ibáñez, Alba Sáez i Emma Arquillué.

El muntatge es representarà dissabte a l'Espai Ter, a pocs quilòmetres d'on va néixer el projecte, ja que Errando viu a Sobrestany, un poble torroellenc i va ser durant la pandèmia que va començar a treballar en l'adaptació, la posada en escena i tot l'univers estètic de la peça des de l'Empordà. De fet, explica la directora, la inspiració de l'escenografia és un corral de Peratallada.