L’escena més arriscada s’estén pel territori amb Això Al Poble No Li Agradarà

Nou municipis gironins s’alien per tirar endavant un festival d’arts vives amb onze propostes de l’1 al 4 de juny

Els representants de diferents equipaments municipals aguanten el cartell del festival d’arts vives de les comarques gironines

Els representants de diferents equipaments municipals aguanten el cartell del festival d’arts vives de les comarques gironines / Aleix Freixas/ACN

Alba Carmona

Alba Carmona

Els llenguatges escènics més arriscats s’escamparan per les comarques gironines de l’1 al 4 de juny amb el nou festival d’arts vives Això Al Poble No Li Agradarà. Olot, Mieres, Porqueres, Banyoles, Girona, Celrà, Lloret de Mar, La Jonquera i Figueres acolliran durant quatre dies onze propostes artístiques d’artistes com Sociedad Doctor Alonso, Marga Socias o Monte Isla en «l’edició zero» d’un festival que vol afiançar la col·laboració entre equipaments públics, agents com El Canal o El Bòlit i artistes que treballin a la demarcació, com el col·lectiu Nyamnyam. 

La directora del Teatre Municipal de Girona, Elena Carmona, explica que els diferents equipaments implicats ja tenen «una sensibilitat compartida» cap a la creació contemporània i inclouen aquest tipus de propostes a les seves programacions, però la idea ara és anar més enllà i que «els espectadors coneguin nous espais» sota la marca del festival. 

Això Al Poble No Li Agradarà inclou peces de sala i carrer, algunes de les quals lligades al context on tindran lloc, una creació itinerant, una conferència, una jornada i una sessió amb artistes digitals. 

La programació començarà el 31 de maig amb una conferència de Blanca Callén al Bòlit de Girona i l’endemà es farà la inauguració oficial amb la companyia de Sils Monte Isla i l’espectacle Donde empieza el bosque acaba el pueblo al teatre d’Olot.

El 2 de juny es farà una jornada a Mieres, a l’espai Nyamnyam per convidar artistes, programadors i públics a reflexionar sobre les pràctiques contextuals i el centre cívic de Porqueres acollirà una Restart Party. Al vespre el col·lectiu Nyam Nyam representarà Inert? a la Factoria d’Arts Escèniques de Banyoles.

El 3 de juny el festival arrencarà a Girona amb Rue, un espectacle gratuït de carrer de l’artista brasiler Volmir Cordeiro. Per dinar es farà una paella comunitària a Celrà i el Mas Espolla serà l’escenari d’Orelles de Marga Socias. La programació seguirà a Lloret de Mar, on el públic podrà gaudir de Noves espiritualitats per a persones atees de la companyia Atzucac.

L’última jornada es concentrarà a l’Alt Empordà: s’hi podrà veure Hablar con las plantas para llegar a un paisaje a la zona dels búnquers de la Jonquera i a El Jardí de Figueres, Noche cañón, de Sociedad Doctor Alonso. 

La cloenda es farà una setmana més tard, el 10 de juny, amb un màpping estelar a l’Observatori de Batet de la Serra, a càrrec del Bòlit de Girona.

Amb l’objectiu que el públic pugui seguir totes les propostes, el festival posa a la venda un abonament amb les entrades per a tots els espectacles, el transport entre municipis i el dinar comunitari, per 50 euros.