L’art i la tecnologia portaran l’Home del Sac i el Papu a Vulpellac

El nucli medieval acollirà la nit del 3 de juny el Fantasticat, un recorregut immersiu i interactiu protagonitzat per criatures fantàstiques

Representants de l’organització, amb l’alcalde de Forallac i dues de les figures.

Representants de l’organització, amb l’alcalde de Forallac i dues de les figures. / DdG

Alba Carmona

Alba Carmona

Vulpellac congregarà, gràcies a l’art i la tecnologia, criatures fantàstiques com l’Home del Sac, el Papu, o la Dona d’Aigua el 3 de juny, en la primera edició del Fantasticat, la nit de les criatures màgiques de Catalunya. El nucli medieval del poble acollirà un recorregut nocturn, immersiu i interactiu, una exposició itinerant amb accés lliure que apel·la a l’imaginari col·lectiu. L’impulsa la Brava!, la nova fàbrica de creació de la Bisbal d’Empordà, i s’inspira en El gran llibre de les criatures fantàstiques de Catalunya de Joan de Déu i Maria Padilla, un inventari del bestiari fantàstic català editat per Comanegra. 

Artistes visuals com l’estudi Nueveojos, Eyesberg Studio -col·laborador de la Fura dels Baus, per exemple- o Xevi Bayona han ideat les figures que emergiran pels carrers i places de Vulpellac per «connectar novament les criatures fantàstiques del país amb famílies, infants i joves», explica Nacha Delpiano, directora de Brava!

Javier Luján, Olga Solà o Gemma Raurell són els altres noms que conformen l’equip artístic del Fantasticat. Cadascun ha treballat en alguna de les criatures que sorgiran pel recorregut, com ara el Pardinyot, el Pericot o l’Home dels Nassos.

El Fantasticat arrenca a Vulpellac, però es presenta com una proposta que pot girar i repetir-se en altres municipis.

Si bé moltes criatures que es presentaran provenen de temps ancestrals, a cada experiència Fantasticat, s’escollirà una criatura perquè l’apadrini una entitat col·laboradora.  La primera és l’Associació de Defensa Forestal Gavarres Nord, que representa el personatge de la Fumera.