Els Amics de les Arts, Elena Gadel i Marc Timón, al F’Estiu de Calonge

La tercera edició del festival proposa 6 concerts als jardins del Castell entre el 10 i el 19 d’agost

Quartet Mèlt a Calonge ahir per obrir festival

Quartet Mèlt a Calonge ahir per obrir festival / DdG

Jordi Roura

Jordi Roura

La tercera edició del F’Estiu de Calonge ja està en marxa, amb un cartell que torna a combinar gèneres i estils per oferir un menú de proximitat per a tots els públics. Els Amics de les Arts, Elena Gadel, Marc Timón i Manu Guix seran alguns dels principals caps de cartell d’una edició que ahir va tenir un primer tast, al Castell de Calonge, amb l’actuació del Quartet Mèlt. L’acte va servir per desvetllar el programa d’estiu, que proposa sis concerts entre el 10 i el 19 d’agost.

Enguany el F’Estiu arriba a la tercera edició plenament consolidat com un festival molt proper per al públic. Es busca projectar la música popular amb intèrprets de casa nostra i donar suport i promoure nous espectacles de manera preferent. Tot això en un municipi, Calonge, amb una gran tradició musical propiciada per la gran quantitat d’instrumentistes i compositors de la població com Ricard Viladesau, Enric Vilà, Adrià Sardó o actualment Antoni Ros Marbà. Al cartell d’aquest 2023 hi ha pop català, sardanes, cançó d’autor i jazz, oferint un format proper, amb actuacions en un espai emblemàtic com és el castell de Calonge.  

El mític trompetista i director de La Locomotora Negra, Ricard Gili, farà una jazz session el 10 d’agost

La presentació de tot plegat es va fer ahir en el marc de Doremifa’n Flors, música i flors, amb l’actuació del Quartet Mèlt, un grup vocal jove format el 2012 per quatre cantants procedents de diferents indrets de Catalunya units pel món del cant coral català. La propera actuació ja no serà fins el dijous, 10 d’agost. Aquell dia, el mític trompetista i director de la Locomotora Negra, Ricard Gili, oferìrà una Jazz Session al costat d‘alguns dels millors músics d’aquest gènere de Catalunya. El repertori inclou temes de blues, espiritiuals i jazz dels anys 20, 30 i 40 de Nova Orleans, Chicago i Nova York, i també algunes temes propis. L’endemà serà el torn de la Cobla Sant Jordi + la Cobla La Principal del Llobregat. Les sardanes, com en les anteriors edicions, tampoc poden faltar a la programació. El dissabte 12 d’agost serà el torn de Gio Symphonia, un viatge musical a través de la història del cinema, un concert amb arranjaments fets a mida i per a música de cambra amb les millors bandes sonores, de la mà̀ del director i arranjador de l’espectacle, Marc Timón. 

Els concerts es reprendran el dijous, 17 d’agost amb Els Amics de les Arts, que presentaran el nou disc Allà on volia (Pistatxo Records, 2023). L’endemà, el divendres, 18 d’agost, pujarà a l’escenari dels jardins del Castell Elena Gadel, que després d’anys de silenci discogràfic, presenta noves cançons.  La mostra es tancarà amb Manu Guix el dissabte 19 d’agost.