El Perifèria Cultural durà Paula Grande, Maria Jaume i Anna Andreu a Riudarenes

La festa de presentació del nou cicle tindrà lloc el 2 de juny a la finca Can Moragues, la seu de la Fundació Emys

A. Carmona

Cantants com Paula Grande, Anna Andreu i Maria Jaume passaran per Riudarenes aquest estiu de la mà de Perifèria Cultural, un nou cicle que vol acostar la cultura a zones del país on és «més aviat escassa», segons els organitzadors. La proposta se celebrarà del juny al setembre a nou municipis catalans, a través de d’una quinzena de propostes multidisciplinars que combinen música amb poesia, debats, gastronomia o danses tradicional. 

La festa de presentació del nou cicle tindrà lloc el 2 de juny a la finca Can Moragues de Riudarenes, seu de la Fundació Emys. La presentació constarà del col·loqui Macrofestivals: i on queda la cultura? amb la participació d’Antonio Baños (periodista i escriptor), Estel Solé (actriu, dramaturga i escriptora) i Pere Camps (director del Barnasants), moderat per la periodista cultural Clàudia Darder; i el concert de Lluís Cabot, compositor i guitarrista del grup de pop mallorquí Da Souza.

A Riudarenes també s’hi faran els concerts de la cantautora gironina Paula Grande (7 de juliol) i la cantant de pop i folk acústic Maria Jaume (4 d’agost) i Anna Andreu l’1 de setembre.

El nou cicle té com a objectiu estendre la programació cultural per la perifèria geogràfica catalana amb «propostes trencadores, que estan fora dels circuits commercials», amb artistes com Meritxell Gené, Davide Casu, Carles Dénia o Sílvia Comes.

Amb el lema fundacional Voluntàriament directes, Perifèria Cultural neix de la convicció que gairebé set anys després que la signatura de la Declaració de Palma, "no ha tingut cap aplicació concreta ni real", i per tant, cal un projecte que reivindiqui l'exhibició i circulació de la creació cultural de tots els territoris dels Països Catalans, i que contribueixi a generar debats sobre els reptes culturals, nacionals i socials. L'impulsa l'start up cultural Ben aisit.

A més de Riudarenes, el nou cicle passarà per Bausen (Val d’Aran), Llardecans (Segrià), Biosca (Solsonès), La Granadella (Les Garrigues), Bovera (Les Garrigues), Perafita (Osona), Vilanova de Meià (Noguera) i El Montmell (Baix Penedès) són els municipis escollits.