L'Escènit s'estén a sis barris gironins aquest estiu

La programació estiuenca del Teatre Municipal de Girona comptarà amb Manolo Alcántara, Marga Socias o els francesos Bivouac

«Lemniscate»  de la companyia Bivouac-

«Lemniscate» de la companyia Bivouac- / DdG

Alba Carmona

Alba Carmona

L'Escènit, la programació d'estiu del Teatre Municipal, portarà a sis barris de la ciutat nou espectacles gratuïts. Del 29 de juny al 25 de juliol, Sant Narcís, el Barri Vell, l'Eixample, Can Gibert del Pla, Santa Eugènia i el Pont Major acolliran propostes de circ, dansa o manipulació d'objectes tant de companyies internacionals com catalanes, algunes amb presència gironina.

El tret de sortida el donarà la companyia francesa Bivouac, que tornarà al parc Central amb un espectacle de circ acrobàtic de mitjà format al voltant d'una gran estructura, Lemniscate, mentre que la cloenda anirà a càrrec d'Ino, d'Ino Kollektiv, una companyia de set artistes, dones i no binàries, de diverses nacionalitats, entre els quals una artista banyolina. També s'ha programat l'espectacle Exit, dels belgues Circumstances, amb la col·laboració del Centre Cívic Porqueres i La Jonquera Cultura, amb els quals s'articularà la gira gironina.

En l'apartat de manipulació d'objectes, destaca la premiada proposta de Manolo Alcántara, Maña, un espectacle-instal·lació que mostra el procés de construcció d'un arc gegant o Idiòfona, que l'artista Joan Català durà a Girona abans de presentar-lo al festival Grec i a Fira Tàrrega.

També hi haurà dansa contemporània amb el projecte Otempodiz, una iniciativa artística de la companyia basca Ertza, que posa en valor el talent de dos ballarins de Moçambic i Hem de parlar, de Vero Cendoya, un espectacle de dansa-teatre de carrer que parla de les relacions familiars i els seus conflictes i que compta amb una ballarina, un ballarí i un jove intèrpret amb síndrome de Down.

També en la vessant d'integració social, la garrotxina Marga Socias presentarà Si fóssim flors, una instal·lació sostenible i interactiva adaptada per a persones invidents, amb textos en escriptura Braille.

Finalment, amb una col·laboració amb el Notes Al Parc i La Marfà, els banyolins Cor de Teatre interpretaran el musical itinerant Estop a Santa Eugènia.

Totes les propostes de l'Escènit són de franc, però cal reservar plaça per Si fóssim flors i Idiófona, per qüestions d'aforament.