Realitat virtual per convertir-se per un dia en fabricant de sants a Olot

El Museu dels Sants estrena una proposta immersiva sobre els tallers d’imatgeria religiosa

Un usuari jugant amb «L'aprenent».

Un usuari jugant amb «L'aprenent». / Ajuntament d'Olot

Alba Carmona

Alba Carmona

El Museu dels Sants d’Olot estrena aquest divendres una experiència immersiva que permetrà a l’usuari viure de primera mà la fabricació artesanal d’imatgeria religiosa. Es tracta de L’aprenent, un joc de realitat virtual realitzat amb ulleres MetaQuest2 que permetrà al visitant convertir-se en aprenent d’artesà i fabricant de sants per un dia, per posar en valor la tradició dels tallers locals. 

Combinant vídeo 360º i realitat virtual interactiva, el participant podrà emmotllar, desemmotllar, retocar i pintar una imatge de l’Art Cristià tal i com es faria al taller real, per experimentar tot el procés de creació d’una imatge seguint la tècnica i la tradició dels tallers d’Olot.

Aquest projecte, impulsat per l’empresa Vayreda, Bassols i Casabó i realitzat per Iternatura Comunicació, presenta a l’usuari un repte que resoldrà amb les ulleres posades, però sent guiat per una veu en off pels racons del taller. Els treballadors del taller l’acompanyaran a través de vídeos i alhora sent físicament a l’espai dels tallers. D’aquesta manera, «allò físic i allò virtual es retroalimenten per aconseguir una experiència més completa», segons els seus responsables.

Es tracta d’una activitat recomanada a partir de 13 anys, preparada en català, castellà, anglès i francès, que es podrà fer dins dels horaris d’obertura del museu amb reserva prèvia.