La pluja no atura el deliri de Berto Romero al Salat de Sant Feliu de Guíxols

L’humorista va oferir un monòleg intens, esbojarrat i amb molt de ritme que va fer plorar de riure el públic del Guíxols Arena, mentre que Oye Polo van gravar podcast a cobert 

Berto Romero, durant la seva actuació.

Berto Romero, durant la seva actuació. / Xavier Casals/Festival Salat

L.Fanals/J.Montaner

La intensa pluja va posar en perill divendres l’actuació de Berto Romero, un dels caps de cartell del festival Salat de Sant Feliu de Guíxols (en el marc de la Porta Ferrada), però un mar de paravents blancs i blaus repartits pels organitzadors va permetre al públic, que tenia moltes ganes de riure, aguantar l’aiguat. 

Amb un aforament totalment complet al Guíxols Arena, l’humorista va voler confondre el públic apreixent vestit de mag i intentant fer algun truc fallit, però va tornar a la seva essència i va començar un monòleg intens, esbojarrat i amb molt de ritme, que va fer plorar de riure als assistents, on intercalava cançons pròpies delirants, disfressat i ballant acompanyat d’un guitarrista. Es va acomiadar agraïnt a tothom haber suportat les inclemències del temps per veure el seu espectacle.

Molt més plàcida va ser, en canvi, la gravació del podcast Oye Polo, de les humoristes Oye Sherman (Maria Rovira) i Ana Polo, que va tenir lloc al teatre Narcís Masferrer i, per tant, va salvar els assistents de la pluja. Tot i la seva etiqueta d’«humor feminista» -que en fan, i molt, sobretot amb l’entrega dels premis Bertín de cada programa-, totes dues van demostrar que el seu humor és transversal i arriba a un públic molt divers, tal com es va poder comprovar divendres (tot i que es posa en dubte que el 80% de l’audiència siguin lesbianes, segons una enquesta in situ des del mateix teatre).

Rovira i Polo van oferir des de Sant Feliu les seccions habituals del seu programa: un popurrí de cançons mal enteses (realment, les sintonies de Ranma i Fly s’assemblen tant?), un repàs a les condicions laborals de certa empresa d’educació en el lleure, l’hilariant relat d’Oye Sherman sobre com l’havien intentat estafar per Instagram (i gairebé ho havien aconseguit) o el repàs biogràfic d’Ana Polo a la recentment desapareguda Carmen Sevilla, dins la seva secció de repàs a les folklòriques. Tot plegat amanit amb una nova recepta de gaspatxo (aquest cop, amb mongetes blanques escoceses... jutgin vostès mateixos) i amb uns premis Bertín que van tenir molt de rebuig a la transfòbia, coincidint amb la setmana de l’Orgull LGGTBI+. El resultat del podcast, produït per Ràdio Primavera Sound, es podrà escoltar per Spotify en els propers dies.

Però Romero i Oye Polo no van ser els únics protagonistes de la nit de divendres. Abans, Ignasi Taltavull i Adri Romeo havien gravat el seu podcast, Aquí Estamos, mentre passejaven per Sant Feliu, tal i com fan habitualment pels carrers de Barcelona.

Ahir, la programació del Salat va continuar amb Martita de Graná al Guíxols Arena, mentre que Bruno Oro va pujar a l’escenari de Las Vegas. Avui serà el torn de Wilbur (auditori Narcís Masferrer), No me toques el Cuento (Las Vegas) i Leo Harlem al Guíxols Arena, mentre que el proper 9 de juliol el festival humorístic s’acomiadarà amb l’actuació de Les Luthiers també al Guíxols Arena. 

Subscriu-te per seguir llegint