«Quan les cançons de The Jackson 5 es recorden al cap dels anys, t’adones que has fet les coses bé»

Jackie, Marlon i Tito Jackson repassaran el 22 de juliol al Sons del Món de Roses els èxits del grup que va ser l’escola del seu germà Michael

El Village del festival comptarà amb els rosincs Madamme Mustash, Delpuerto o Ariadna Vieyra

The Jacksons, en una imatge promocional.

The Jacksons, en una imatge promocional. / DdG

Alba Carmona

Alba Carmona

Més de cinc dècades després del llançament d’I want you back, la cançó que va catapultar a la fama The Jackson 5, Jackie, Marlon i Tito Jackson, tres dels cinc components originals juntament amb els seus germans Michael i Jermaine, continuen fent girar pel món un repertori mític que inclou temes com ABC, I’ll be there o Shake your body. Els tres germans, ara sota el nom de The Jacksons per problemes legals amb el segell Motown, que era propietari del nom original, actuaran al festival Sons del Món de Roses el 22 de juliol. 

Oferiran a la Ciutadella un recorregut per les seves cançons més emblemàtiques, amb tots els passos de ball i vestuaris icònics, un repertori que també inclourà temes com Heartbreak Hotel o Blame it on the boogie combinades amb vídeos antics de la formació, que va ser l’escola de Michael Jackson. 

De fet, detalla Tito Jackson, el trio interpretarà un parell de les seves cançons en solitari en homenatge al Rei del Pop. 

I és que, assegura, el que manté viu el caliu de la formació és, per sobre de tot, «el fet de ser germans». «La família i els nostres fans, el seu alè poderós, són la nostra motivació per continuar actuant», explica el cantant i guitarrista, que afirma contundent que surten a actuar amb les mateixes ganes que quan la maquinària de fer èxits funcionava a ple rendiment. 

«Quan les cançons de The Jackson 5 es recorden i ballen al cap dels anys, t’adones que has fet les coses bé», indica Tito Jackson, que posa com a exemple el seu debut, I want you back, estrenat l’any 1969. «Encara sona bé ara a les ràdios, té una vida llarga i pot aguantar 50 anys més», declara.

«En aquell moment, érem els únics nens del barri que feien alguna cosa de la qual podien sentir-se orgullosos», un mèrit, diu, que s’ha d’atribuir al seu pare, Joseph Jackson, una figura controvertida per la seva duresa i que el músic defensa. 

«Ell ens mantenia al nostre lloc com a nens. Tenia cura de nosaltres i ens acompanyava durant els viatges, fent que fos més fàcil la relació amb la fama», diu. Afegeix que «era dur, però estic content que ho fos, perquè aquella duresa va ajudar The Jackson 5». 

Un Village amb accent rosinc

D’altra banda, Sons del Món va anunciar ahir que el Village del festival comptarà amb artistes rosincs com Madamme Mustash, Delpuerto o Ariadna Vieyra. Entre el 21 de juliol i el 7 d’agost, l’escenari d’aquest espai obert a tothom -no cal entrada per accedir-hi- també acollirà les actuacions de Vanila Sound, Julia Blum o Julen. 

Estarà obert de 8 del matí a 3 de la matinada. 

Subscriu-te per seguir llegint