L’art de paper d’Edgar Massegú arriba al Japó amb dues exposicions a Osaka

El sarrianenc compartirà les mostres amb l’artista nipó Satoshi Komatsubara, que ja ha exposat a Girona

El cartell d'una de les exposicions.

El cartell d'una de les exposicions. / DdG

Alba Carmona

Alba Carmona

L’art de paper del sarrianenc Edgar Massegú ha arribat al Japó amb dues exposicions a Osaka amb Satoshi Komatsubara, un artista que domina l’art suibokuga o sumi-e, art japonès de pintar amb tint. 

Els dos artistes es van conèixer a Girona, després que Komatsubara exposés els seus treballs a Temps de Flors i la Dual Gallery, i van començar a teixir connexions gràcies al paper, una matèria que els dos fan servir a l’hora de crear: el català amb escultures contemporànies d’aquest material i el nipó a partir del paper tradicional japonès. 

Des d'aquest divendres i fins diumenge exposaran conjuntament a Maruyama Yushindo, a la part de la galeria d’una pintoresca botiga de paper tradicional japonès d’Osaka. Del 16 al 19 faran una exposició plegats a la la Galeria d’Art Kirittai d’Osaka. En ambdós espais faran també intervencions artístiques. 

Edgar Massegú està en una fase d’internacionalització. Al setembre participarà a l’exposició El Millor Disseny de l’Any, que tindrà lloc al Disseny Hub Barcelona durant la Barcelona Design Week. A l’octubre participarà a l’exposició La salud mental es un derecho a la seu d’Amnistia Internacional Madrid i a l’Espai cultural The Herhús a Islàndia, i al novembre a la West Bund Art & Design Fair de Shanghai a través del Festival Internacional d’Art Sostenible de Catalunya Drapart, a més de a la Magnet Gallerie de Melbourne, Australia.