Tèbia rebuda al primer dimarts de cinema a 2 € pels jubilats

Vuit sales de Girona s’adhereixen al programa impulsat per l’Estat per revifar aquest sector

Un espectador de més de 65 anys comprant l’entrada a la tarda al cinema Truffaut.

Un espectador de més de 65 anys comprant l’entrada a la tarda al cinema Truffaut. / Marc Martí Font

Carla Ventura

La rebuda del primer dimarts de cinema a dos euros per a la gent més gran de 65 anys va ser tèbia, per no dir fluixa, directament. L’objectiu de fer revifar el sector i aconseguir que aquest segment de població recuperi aquesta fórmula d'oci i cultura, almenys ahir, no va reixir. Al cinema Truffaut, situat al Barri Vell de Girona, per exemple, a la sessió d’El caftán azul de les 17.30h només hi va accedir un espectador que es podia beneficiar de la promoció. Un cartell a la taquilla informava d’aquesta novetat, que aquesta persona, habitual de la sala municipal, desconeixia.

«La gent començarà a venir d’aquí dues o tres setmanes, ha estat un anunci molt precipitat», explicaven fonts del Truffaut a l’hora de valorar l’impacte del primer dia. L’impacte de la iniciativa tampoc va ser massa destacat a l’altre cinema de Girona, l’Ocine, tot i que allà, amb 11 sales, el degoteig d’espectadors va ser superior.

El programa Cine Sénior va arrencar ahir a 420 cinemes d’Espanya que sumen més de 3.000 pantalles. Més de 70 d’aquestes sales són a Catalunya, i vuit, a Girona: Truffaut i Ocine, a la capital; Odeon (Salt), Ocine (Platja d’Aro i Blanes), Cines Olot, Cat Cines (Figueres) i Comtal (Ripoll). El govern espanyol hi destina 10 milions d’euros dels pressupostos generals de l’Estat, des d’ara fins a finals d’any, amb l’objectiu de tornar a dur els més grans de 65 anys als cinemes, un col·lectiu que després de la pandèmia ha deixat de practicar aquesta forma de cultura i oci. L’entrada només els costa 2 euros però, això sí, hauran d’acreditar l’edat a les taquilles quan la comprin.

L’estrena de la iniciativa va permetre als beneficiaris veure pel·lícules d’èxit com Indiana Jones i el dial del destí, Vacaciones de verano, La sireneta, Transformers, Flash o Sin malos rollosperò també títols menys cridaners, però de qualitat i en versió original, com El zorro, Houría i El caftán azul, tots tres, al Truffaut de Girona. Les persones de 65 anys o més constitueixen el grup d’edat que triga més a reprendre els hàbits d’assistència al cinema en sales previs a la pandèmia, segons assenyala el Ministeri de Cultura. El 49,3% dels joves de 20 a 24 anys va acudir almenys una vegada a l’any al cinema entre el 2021 i el 2022, un percentatge que cau fins al sis per cent en la població de més edat, una situació que amb aquesta mesura es vol intentar revertir. El programa estarà actiu tots els dimarts fins a finals d’any.

Subscriu-te per seguir llegint