The Tyets, La La Love You i Miki Núñez lideren el cartell de la vintena Acústica

El festival de Figueres se celebrarà del 31 d’agost al 3 de setembre amb quaranta actuacions de franc amb noms com Stay Homas, Buhos o La Casa Azul

L’espectacle del vintè aniversari comptarà amb Albert Pla, Quimi Portet i Joan Garriga dirigits per Tortell Poltrona

Públic en un concert de l'Acústica, l'any passat.

Públic en un concert de l'Acústica, l'any passat. / MARC MARTI FONT

Alba Carmona

Alba Carmona

La La Love You, The Tyets, Miki Núñez i La Casa Azul passaran pel festival Acústica de Figueres, que se celebrarà del 31 d’agost al 3 de setembre. La cita figuerenca celebra aquest any la seva vintena edició, superant per primera vegada les quaranta actuacions, entre les quals destaquen l’espectacle commemoratiu del vintè aniversari. Serà en horari familiar (dissabte 2 de setembre, 19.00) a la Rambla de Figueres i reunirà artistes com Joan Garriga, Albert Pla, Quimi Portet, Judit Neddermann o el productor Refree sota la batuta del pallasso Tortell Poltrona.

En total, l’Acústica oferirà quatre jornades de música gratuïtes amb què espera reunir més de 100.000 assistents a la capital alt-empordanesa. I és que, en aquests vint anys d’història, explica l’organització, la cita ha passat dels 3.000 espectadors de la primera edició als més de 120.000 de la darrera, ja sense restriccions per la pandèmia, amb què es va generar un impacte econòmic de més de 3 milions d’euros.

Per celebrar l’aniversari rodó, el festival organitzat per Promo Arts Music aposta per quaranta concerts gratuïts que volen «evidenciar el canvi de cicle musical i generacional» de l’escena musical del país, amb una clara tendència cap a la música urbana i The Tyets com a màxim exponent.

Vint-i-set artistes actuaran per primera vegada en algun dels tres escenaris que l’Acústica escamparà pel centre de Figueres per fer «la foto finish» de la temporada de festivals.

Entre la nova fornada d’artistes que passaran per l’Acústica hi ha noms com Triquell, Julieta, Figa Flawas, Lal’Ba o Mushkaa, representants d’una generació musical que mira cap a la música urbana.

Compartiran cartell amb noms consagrats com els empordanesos Cala Vento, que s’estrenaran a l’Acústica després que la covid els ho impedís ara fa dos anys, Stay Homas o Queralt Lahoz, que acaba de ser distingida amb el guardó Music Moves Europa d’aquest any, atorgat per la fira holandesa Eurosonic i que també va guanyar Rosalia.

El cartell també inclou la banda Los Niños Jesús que lidera el periodista Jordi Évole, un apartat de música urbana en clau femenina batejat com Les dones ja no ploren, les dones facturen o un homenatge a la música dance de finals dels noranta amb Marian Dacal, la cantant de Flying Free, i Eva Martí, coneguda per ser la cantant de Flying on the wings of love o Get it up.

També hi haurà una representació de músics empordanesos com Corada, el nou projecte de Joanjo Bosk i Albert Serrano o Penélope, una banda de pop liderada per la figuerenca Aitana Chanca.

El públic familiar comptarà amb tres propostes a càrrec del Pot Petit, Ambauka i Di-versiones, que es tornarà a encarregar de la cloenda del festival i de l’Acústiqueta.

Pel que fa a les activitats complementàries, s’habilitarà un espai per a presentacions de pòdcasts i programes en directe i també hi haurà actes al Museu del Joguet, el Museu Dalí i el Museu de l’Empordà.