Carlos Rivera, Rozalén, The Tyets i Sopa de Cabra actuaran a Sant Feliu de Guíxols per la suspensió de l'Arts d'Estiu

El 61è festival de la Porta Ferrada guanya múscul i acollirà quatre de les actuacions que s'havien de celebrar a la platja dels Pins de Pineda de Mar

Els Amics de les Arts també s'afegeixen a la programació del certamen ganxó, que ja ha posat a la venda les entrades per als nous concerts

Sopa de Cabra en concert

Sopa de Cabra en concert / DDG

Albert Cornellà

Albert Cornellà

La suspensió a darrera hora del festival Arts d'Estiu, que s'havia de celebrar a la platja dels Pins de Pineda de Mar, després que el departament de Territori de la Generalitat de Catalunya hagi denegat els permisos per "una interpretació rigorosa" de la normativa referent a l'impacte sonor a la població, segons ha comunicat la productora The Project, portarà el mexicà Carlos Rivera, Rozalén, Sopa de Cabra, els Amics de les Arts i The Tyets a Sant Feliu de Guíxols. Tots els concerts tindran lloc al Guíxols Arena i les entrades ja es poden comprar a través del portal del festival de la Porta Ferrada, gestionat per la mateixa productora. Tanmateix, les entrades adquirides pels concerts reprogramats seran vàlides per accedir al nou recinte. 

Segons indica The Project en un comunicat, les denúncies "d'un reduït grup veïnal" de Pineda de Mar presentades al Síndic de Greuges contra la gestió del soroll feta per l'Ajuntament l'any passat han estat el detonant que ha obligat a l'organització a cancel·lar l'Arts d'Estiu, que enguany havia de celebrar la seva 12a edició. "Des de l'organització i l'Ajuntament de Pineda de Mar s'ha treballat intensament i s'ha redibuixat el festival amb una proposta de mínims per atendre a totes les peticions i requisits limitant el nombre de concerts, la sonometria i el tancament del recinte a les 12 de la nit, però tot i els esforços invertits aquestes últimes setmanes finalment no serà possible" conclou el comunicat enviat per la productora de l'esdeveniment.

Porta Ferrada s'allarga

D'aquesta manera, el mexicà Carlos Rivera, tota una estrella del pop llatí, arribarà al Guíxols Arena el pròxim dimecres 2 d'agost. La manxega Rozalén, que ja havia actuat amb anterioritat a Porta Ferrada, tornarà a trepitjar l'escenari ganxó el dimecres 9, per presentar-hi el nou disc, Matriz, publicat la tardor de l'any passat. El dissabte 26 Sopa de Cabra oferirà un repàs als seus grans èxits un any i el diumenge 27 Els Amics de les Arts i The Tyets, un dels grups de moda de l'escena musical catalana, clouran un Porta Ferrada que inicialment havia de tancar la seva 61a edició el dia 20 amb el concert d'El Barrio.