La Companyia Elèctrica Dharma obrirà avui el 7è Amb So de Cobla de Palamós

El festival, que tindrà lloc des d'avui i fins dissabte vinent, proposa en aquesta edició noms com Jazzwoman, Alba Careta, Albert Guinovart, Xavi Lozano i la Cobla Mediterrània, Jordi Molina o La Flama de Farners entre d'altres

La Companyia Elèctrica Dharma obrirà el festival Amb So de Cobla

La Companyia Elèctrica Dharma obrirà el festival Amb So de Cobla / Amb So de Cobla

Redacció

La Companyia Elèctrica Dharma amb la cobla La Principal del Llobregat donarà aquest dimarts el tret de sortida a la 7a edició del Amb So de Cobla de Palamós. El concert, que tindrà lloc a les 22 h a la plaça Josep Sarquella, obrirà una edició del festival que, fins al pròxim dissabte 5 d’agost, presenta una programació que unirà la Cobla Meditarrània amb Xavi Lozano, la Cobla Flama de Farners i Neus Mar, la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona amb Albert Guinovart i Montserrat Cases o Jazzwoman. Com cada any, el festival també programa el Concert de sardanes de la Costa Brava Memorial Ricard Viladesau, que enguany arriba a la seva 23a edició.

Coincidint amb la commemoració enguany dels seus 50 anys, la Companyia Elèctrica Dharma serà l’encarregada d’encetar aquesta edició del certamen, amb un espectacle pensat especialment per acompanyar el seu extens repertori amb l’element grupal més característic i popular de la cultura catalana, la cobla. 

Aquesta producció pròpia del festival comptarà amb la presència a l’escenari de la Cobla la Principal del Llobregat. «La idea de barrejar la tímbrica d’una cobla amb la d’un grup de rock els ballava pel cap des del segon disc L’oucomballa, però no es va materialitzar fins al 1981, amb el concert al Palau de la Música amb la Cobla Mediterrània, aconseguint potser el fruit més exquisit que s’hagi donat mai de la unió entre un grup de rock i una cobla de sardanes» detalla el festival en un comunicat. El concert inaugural comptarà amb la presència de la Consellera de Cultura, Natàlia Garriga, l’alcalde de Palamós, Lluís Puig i la Directora General de Cultura Popular i associacionisme, Adelaida Moya.

Amb So de Cobla es traslladarà aquest dimecres a la nit al Pati de l’Escola la Vila amb el 23è Concert de sardanes de la Costa Brava Memorial Ricard Viladesau, en el qual hi prendran part La Principal de La Bisbal i Els Montgrins. Aquest concert està organitzat per l’Agrupació Sardanista Costa Brava en conveni amb l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Palamós.

Dijous a les 19 h la plaça Catalunya serà l’escenari de Bufaterrània. Tubs & Cordes, un espectacle familiar que fusiona el món de la música per a cobla amb un gran ventall d’instruments totalment diferents als habituals i que anirà a càrrec de Xavi Lozano i la Cobla Mediterrània. El mateix dia a les 22 h a la plaça Josep Sarquella, La Flama de Farners teixirà complicitats amb la cantant d’havaneres Neus Mar. 

Així mateix, Amb So de Cobla proposa per divendres els concerts de Jordi Molina Quintet (a les 19 h a la plaça Josep Sarquella) i la col·laboració entre els pianistes Albert Guinovart i Montserrat Cases i la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona, que enguany celebra els 40 anys de la seva fundació.

La cantant valenciana de músiques urbanes Jazzwoman, acompanyada per Alba Careta (trompeta), Jordi Casas (tible) Gerard Montsech (tenora) i Alba Pujals (trombó), clourà aquesta edició del festival, dissabte a les 22 h a la plaça Josep Sarquella, amb una barreja de sonoritats que busca incorporar nous públics a la cultura sardanística.