Els festivals gironins fixen la mirada en la nostàlgia musical pels anys noranta

El Sons del Món acull aquest divendres una festa que comptarà amb la participació de Marian Dacal, cantant del clàssic de la discoteca Pont Aeri «Flying Free», mentre que per Porta Ferrada hi passaran, el 17 d’agost, la belga Kate Ryan, els catalans OBK o la Selena de «Yo quiero bailar»

La cantant belga Kate Ryan serà a la festa nostàlgica de Porta Ferrada

La cantant belga Kate Ryan serà a la festa nostàlgica de Porta Ferrada / DDG

Albert Cornellà

Albert Cornellà

Corria l’any 1999 quan Dj Ruboy i Dj Skudero donaven a conèixer Flying Free, un tema interpretat per la cantant Marian Dacal que, potser sense ser-ne del tot conscients en aquell moment, marcaria a més d’una generació i seria encara un himne molt corejat i ballat en qualsevol festa més de dues dècades més tard. Aquella frenètica peça de la música makina, que per sempre més quedarà associada a la discoteca de Pont Aeri, serà un dels èxits que sonarà amb força a la festa El Ritme de la Nit que tindrà lloc aquest divendres a la Ciutadella de Roses, dins la programació del festival Sons del Món.

La de Roses, però no serà l’única celebració nostàlgica que tindrà lloc aquest estiu a les comarques gironines. Pel dijous 17 d’agost, el festival de la Porta Ferrada de Sant Feliu de Guíxols ha organitzat el Remember When Festival, amb noms com els de Kate Ryan, OBK, Selena Leo i el Dream Team Dj’s.

Que la nostàlgia ven no és cap secret. Ho saben bé a Share Music, promotora que des de fa anys organitza en ciutats com Barcelona, València o Madrid les multitudinàries festes Love the 90’s, farcides d’artistes -o el que queda d’ells- que ho van petar a les llistes durant la dècada dels noranta. Si bé a les comarques gironines tan sols s’havien celebrat algunes festes remember a la mítica La Sala del Cel de Girona, amb Pastis & Buenri, ara són els grans festivals d’estiu els qui han fixat la seva mirada en una tendència que proposa als assistents viatjar en el temps per reviure els anys de joventut a través de la música.   

De Marian Dacal a Kate Ryan, passant per ABBA

La primera cita per als nostàlgics gironins serà aquest divendres, a partir de les 21 h, a la Ciutadella de Roses, que es transformarà en una gran discoteca a l’aire lliure. La festa El ritme de la nit comptarà amb les cantants catalanes Eva Martí i Marian Dacal, que a més de Flying Free, també interpretaran èxits com Get It Up o Fly on the Wing of Love. Completen el cartell DJs Mawey i Ariada Vyera. 

La cantant belga Kate Ryan, autora de les reeixides versions en clau dance d’èxits com Désenchantée o Voyage, voyage, serà el principal reclam del Remember When Festival de Sant Feliu de Guíxols. La nit nostàlgica de Porta Ferrada, que tindrà lloc al Guíxols Arena, també comptarà amb altres velles glòries com els barcelonins OBK -autors de l’èxit dels noranta Historias de amor-, Selena Leo -que al costat de Sonia Basseda va firmar, l’estiu de 2001, la cançó Yo quiero bailar- i els creadors dels mítics Max Mix (Toni Peret, Kike Tejada, Josep Maria Castells). En una clara picada d’ullet a la generació més boomer, la festa ganxona també inclourà l’actuació d’una banda de tribut als suecs ABBA.