Encontre memorable

L'Arpeggiata de Christina Pluhar, Vincenzo Capezzuto i la cantant mallorquina Maria del Mar Bonet presenten al Festival de Torroella de Montgrí un espectacle que recorre la riquesa de les músiques mediterrànies

Maria del Mar Bonet amb L'Arpeggiata a l'Espai Ter

Maria del Mar Bonet amb L'Arpeggiata a l'Espai Ter / Roger Lleixà Bertran

Xavier Paset

L'Arpeggiata de Christina Pluhar s'ha caracteritzat per les col·laboracions amb músics dels repertoris tradicionals i populars. Aquest era l'esperat encontre amb Maria del Mar Bonet que va protagonitzar la segona part de l'espectacle que es va poder veure diumenge a l'Auditori Espai Ter, en el marc del Festival de Torroella de Montgrí. En el primer, els de Pluhar van traçar un repertori instrumental del barroc trufat amb les intervencions del cantant Vincenzo Capezzuto amb la seva veu de sopranista dolça i particular. El repertori vocal de tarantel·les i de pizziche van entusiasmar al públic per la marxa intrèpida i la sofisticació dels acompanyaments on van destacar sobretot el percussionista  David Mayoral, Doron Sherwin al cornetto i Leonardo Teruggi al contrabaix.

Maria del Mar Bonet va ocupar la segona part de l'espectacle amb el repertori tradicional mallorquí amb fandangos i jotes i altres peces com La dama d'AragóLa mort de la Margalida o bé la Dansa de la Primavera. Bonet amb el mateix doll de veu i l'art del cant que ha anat forjant de forma sàvia i personal és un monument incontestable de les músiques de la mediterrània. Amb l'Arpeggiata van fer un treball meravellós pels arrenjaments i per la lluminositat del resultat on veu i acompanyament van fluir construint unes magnífiques interpretacions perfilades amb habilitat d'orfebre i creativitat magistral.

Subscriu-te per seguir llegint