«Al·lucinem amb el que hem aconseguit amb la Diverbeach»

La gran festa de l’Orquestra Di-Versiones arriba a Sant Antoni aquest divendres amb la previsió de tornar a dur a la platja més de 15.000 persones

La Diverbeach de l’estiu passat va ser la més multitudinària i va trencar tots els rècords d’assistència.

La Diverbeach de l’estiu passat va ser la més multitudinària i va trencar tots els rècords d’assistència. / Aniol Resclosa

Jordi Roura

Jordi Roura

«Com les havaneres de Calella o els mercats d’estiu, la Diverbeach ja és una tradició més de la Costa Brava». Ho diu Albert Fort, el cantant i líder de l’Orquestra Di-Versiones, l’ànima d’una gresca que va nèixer gairebé del no-res, en un xiringuito de platja a Torre Valentina fa nou anys i que amb el pas del temps, i no li falta raó, s’ha convertit per a molts en una cita ineludible per acomiadar les vacances. L’any passat la Diverbeach va batre tots els rècords posant més de 15.000 persones a la platja de Sant Antoni després de dues edicions cancel·lades per la Covid. Divendres torna el sarau, a partir de les 18h, amb les mateixes ganes de sempre i amb la previsió de tornar a ser multitudinari.

Quin és el secret de la Diverbeach, per a algú que encara no la conegui? Fort explica que «la gent se la pren com un dia de festa col·lectiva amb la colla d’amics o la família, munten allà a la platja la parada i saben que vindran a passar-ho bé. Per a nosaltres també és un dia especial, no perquè vulguem estrenar cap cançó, sinó perquè ens agrada animar durant la setmana a la gent a disfressar-se, a preparar-se, i que després el dia de la festa tothom s’ho passi pipa». La gràcia de tot plegat és que l’única promoció que en fan és a través de les seves xarxes socials i dels comentaris dels seus seguidors. Així han aconseguit fer crèixer la festa i convertir la Diverbeach en una cosa multitudinària quan en les primeres edicions es feia amb el grup tocant a la mateixa sorra, sense escenari. Fort i la resta del grup «al·lucinem amb el que hem aconseguit, perquè és gràcies a la nostra feina picant pedra a les xarxes i del boca-orella, sense falques ni anuncis enlloc». En aquesta edició esperen repetir les prop de 15.000 persones de l’any passat: «jo crec que allò va ser el punt àlgid, feia dos anys que no la podíem fer i tothom en tenia moltes ganes», detalla el líder dels Di-Versiones, que de tota manera, «tampoc descarto que la gent ens torni a sorprendre i que encara ho petem més fort».

El grup, que aquest dissabte ha actuat a la Festa Major de Bordils, ha viscut un altre estiu ple de concerts, prop de quaranta, i es manté com un dels més sol·licitats. De fet Fort diu que ja té tancat el calendari d’actuacions, fins i tot, de l’any que ve. Cada cop hi ha més grups de versions. Ell considera que «cada un intenta buscar el seu rotllo diferent. Nosaltres tenim una línia molt definida que ens fa únics, a mig camí entre Pelukass o Banda Neón, i l’Orquestra Selvatana de torn. Hem sabut trobar el nostre forat i ens continua funcionat molt bé».

El color préssec serà el «leit-motiv» d’aquesta edició

Cada edició de la Diverbeach té el seu «leit motiv» i el d’aquest any és el color taronja o préssec. Des de fa dies els Di-Versiones, des de les xarxes, insten els seus seguidors a fer-se disfresses i vestits en aquesta línia. També reparteixen des de l’oficina de Turisme banderoles per posar als balcons de Sant Antoni i començar a engrescar la festa.

La Diverbeach començarà divendres a les 18h i també compta amb la participació de DEA i DJ Aleix Solanellas. L’actuació de l’Orquestra Di-Versiones està prevista a partir de les 19.30h, plena de sorpreses.

Subscriu-te per seguir llegint