André Schuen i Daniel Heide, duo d'excepció a Vilabertran

L'actuació del baríton a la canònica era un dels grans atractius de la Schubertíada d'aquest any

Schuen i Heider a Vilabertran.

Schuen i Heider a Vilabertran. / Sílvia Pujalte

Xavier Paset

André Schuen, baríton. Daniel Heide, piano. Schubertíada - Canònica de Santa Maria de Vilabertran.

Segurament un dels grans atractius de l’edició d’enguany de la Schubertíada era la participació d’André Schuen, que acaba de triomfar al Festival de Salzburg encarnant el paper del compte Almaviva de Les Noces de Fígaro de Mozart. 

Poca broma amb aquest jove cantant que està obtenint grans èxits. També en el món del lieder és un dels valors a tenir molt en compte. El seu registre mig és d’una bellesa clàssica apol·línia de primer nivell, amb aguts vibrants i ben col·locats i en el registre greu posseeix una pregona i arrodonida sonoritat que el converteixen en un gran solista ja d’entrada. 

La bellesa del timbre es té o no però el que ha treballat amb mestria és la tècnica. Tot això li permet protagonitzar recitals electrizants amb grans obres del repertori, com va succeir a Vilabertran amb la interpretació del Liederkreis op. 39 i la gran perla reservada pel final, el Dichterliebe, op. 48 de Schumann. 

Amb veu captivadora i molt ben filada va protagonitzar tota una lliçó de cant sense excedir-se en l’expressió i amb una comprensió de cada lied colossal. 

El sonor i trepidant «esperit romàntic» del gran pianista Daniel Heide és un element importantíssim, sobretot en el diàleg veu-piano que Schumann va treballar en la seva escriptura de forma magistral. No se’ls perdin!

Subscriu-te per seguir llegint