Les nadales de la Simfònica de Cobla i Corda

La SCCC oferirà tres concerts de Nadal de gran format a l’Auditori de Girona al novembre

Als habituals Miki Núñez, Elena Gadel o Beth Rodergas se’ls afegeix la cantant Mariona Escoda

Cassú, Rodergas, Núñez i Gadel, en un assaig.

Cassú, Rodergas, Núñez i Gadel, en un assaig. / Gerard Vilà (ACN)

Alba Carmona

Alba Carmona

La Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya (SCCC) interpretarà nadales d’arreu del món en el seu nou projecte, The spirit of Christmas. El treball, amb què tanca la trilogia Emociona’t amb la SCCC, s’està enregistrant aquests dies entre els Estudis 44.1 d’Aiguaviva i l’Auditori de Girona, on es presentarà en directe amb tres concerts de Nadal de format a finals de novembre.

Més de 140 músics participaran en els tres recitals el 24, 25 i 26 de novembre, per oferir un recorregut per melodies nadalenques de diversos països, com ara Catalunya, Ucraïna o els Estats Units, adaptades a la sonoritat de la Simfònica de Cobla i Corda amb arranjaments del seu director, Francesc Cassú, i d’Adrià Barbosa.

Per a The spirit of Christmas, la SCCC tornarà a comptar amb la Polifònica de Puig-reig i alguns dels solistes que ja han participat en projectes anteriors de la formació, com els cantants Beth Rodergas, Elena Gadel, Miki Núñez, La Pau i Joan Garrido. Aquesta vegada, però, se’ls afegeix també Mariona Escoda, en la seva primera col·laboració amb l’orquestra gironina. 

De l’Edat Mitjana a Ed Sheeran

Tots plegats interpretaran un repertori que inclou peces que van des de la música medieval de Greensleeves fins a cançons d’Ed Sheeran, Elton John o Mariah Carey. 

A més, el disc també inclourà l’estrena d’una peça creada per a l’ocasió, composta per la cantant Beth Rodergas i Adrià Barbosa.

El projecte musical impulsat ara fa quinze anys per la Fundació Metalquimia, que uneix els músics de La Principal de la Bisbal i els de la Jove Orquestra de les Comarques Gironines, tanca així la trilogia Emociona’t amb la SCCC, que va arrencar amb 25 anys de Música Global (2021) i va seguir l’any passat amb Himnes del cor.

Les entrades pels tres concerts de The spirit of Christmas el darrer cap de setmana de novembre a l’Auditori de Girona ja estan a la venda. Com és habitual, una part de la recaptació es destinarà a entitats socials: Càritas Girona, el futbol social de la UE Olot i la Fundació Tresc.