'20.000 especies de abejas', 'La sociedad de la nieve' i 'Cerrar los ojos', candidates a representar Espanya als Oscars

La pel·lícula escollida es farà pública el 20 de setembre

'20.000 especies de abejas', 'La sociedad de la nieve' i 'Cerrar los ojos', candidates a representar Espanya als Oscars

'20.000 especies de abejas', 'La sociedad de la nieve' i 'Cerrar los ojos', candidates a representar Espanya als Oscars / Bteam Pictures/Netflix/Manolo Pavon

ACN

La coproducció catalana '20.000 especies de abejas', d'Estibaliz Urresola; l'última pel·lícula de Juan Antonio Bayona, 'La sociedad de la nieve', i 'Cerrar los ojos', de Víctor Erice, són els tres films candidats a representar Espanya a la 96a edició dels Oscars en la categoria de millor pel·lícula Internacional. Així ho ha anunciat aquest dijous l'Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques, en una lectura que ha fet l'actriu Natalia de Molina, la productora Esther García, i el director i guionista Borja Cobeaga, tots tres membres de l'acadèmia de Hollywood. El dia 20 de setembre es farà pública la candidata final.

Aquesta serà la setmana de 'La sociedad de la nieve', l'última proposta del celebrat director J. A. Bayona, que tancarà la Mostra de Venècia i que està convidada a ser un dels grans títols de l'any.

De la seva banda, '20.000 especies de abejas' és una de les cinc pel·lícules nominades al Premi del Públic LUX 2024, un guardó que organitza el Parlament Europeu i l'Acadèmia del Cinema Europeu, segons es va anunciar fa pocs dies. La cinta d'Urresola, premiada a Màlaga amb la Biznaga d'Or a la millor pel·lícula i el premi a millor actriu de repartiment per a Patricia López Arnaiz, es va emportar l’Os de plata a Berlín a la millor protagonista, interpretada per Sofía Otero.