Mor als 91 anys l'artista colombià Fernando Botero

Conegut per les seves escultures de figures voluptuoses, l'artista seguia pintant al seu estudi fins que va patir una pneumònia per la qual va haver de ser ingressat

Fernando Botero.

Fernando Botero. / EFE

EFE

El pintor i escultor colombià Fernando Botero, l'artista colombià més cèlebre conegut per les seves escultures de figures voluptuoses, ha mort aquest divendres als 91 anys, han informat mitjans locals i autoritats.

L'artista, nascut el 19 d'abril del 1932 a Medellín, seguia pintant al seu estudi fins que va patir una pneumònia per la qual va haver de ser ingressat, però dijous va sortir de l'hospital per recuperar-se a casa, segons va informar la W Radio.

La figura del cavall de la terminal 2 de l'Aeroport del Prat i el gat de la Rambla del Raval de Barcelona són dos dels exemples de les creacions que l'artista colombià tenia per tot el món.

"Lamentem profundament la marxa de Fernando Botero, un dels artistes més grans de Colòmbia i del món. Sempre generós amb el seu país, un gran amic i apassionat constructor de pau. Les nostres condolences més sentides a la família", ha manifestat en xarxes socials l'expresident colombià, Juan Manuel Santos.