Crònica

Vitalic, el gran «connaisseur» de la música electrònica, a Temporada Alta

El productor i discjòquei francès protagonitza a La Mirona de Salt una intensa sessió a base de hard-techno, electroclash i beats dels vuitanta

Un moment de la sessió de Vitalic a La Mirona de Salt.

Un moment de la sessió de Vitalic a La Mirona de Salt. / Albert Cornellà

Albert Cornellà

Albert Cornellà

Tempesta magnètica la que es va poder viure i sentir divendres a la nit a La Mirona. No era per menys, el prestigiós discjòquei i productor de música electrònica francès Pascal Arbez Nicolas (Dijon, 1976), conegut artísticament com a Vitalic, aterrava a Salt -en el marc de la programació del festival Temporada Alta-, disposat a submergir la nombrosa parròquia congregada a la sala en les profunditats al·legòriques d'un set arrasador perpetrat magistralment per un autèntic connaisseur de l'electrònica intergeneracional.

Sense presentacions ni benvingudes, el músic va aparèixer a l'escenari gran pocs minuts després de les onze de la nit, intercalant sense pausa un reguitzell de beats, mesclats amb gran mestratge amb veus robòtiques i sons sintètics. Una immersiva fusió de hard-techno, electroclash i electrònica dels vuitanta a la qual els assistents van respondre amb les tradicionals danses rituals, gairebé espirituals, que tenen lloc en qualsevol sessió de música electrònica de prestigi.

Un imponent joc de llums -no apte per aquelles persones que pateixin d'epilèpsia- va arrodonir una sessió en la qual en prou feines va haver-hi temps per retre gaires ovacions -amb un decalatge entre tema i tema pràcticament inexistent- fins al tram final d'una intensa sessió de poc més d'hora i mitja en la qual el francès va regalar dos llargs bisos d'autèntic hardstyle. 

Amb un públic completament entregat a la causa, el productor va demostrar amb escreix ser capaç d'elevar el gènere de l'electrònica -amb tots els seus subgèneres- a una nova dimensió, seguint els passos d'altres grans de l'escena gal·la com els divinitzats Daft Punk, Rinôçérôse o, ja en un terreny eminentment mainstream, David Guetta.