Sardanes i havaneres amb jazz de Nova Orleans

La formació gironina Sunset Rythm Kings estrenarà per Sant Narcís a Girona el projecte «Autèntics i Genuïns», amb el qual atorguen a una nova dimensió de la música popular catalana

Els Sunset Rhythm Kings.

Els Sunset Rhythm Kings. / DDG

Albert Cornellà

Albert Cornellà

Havaneres, sardanes, galops vuitcentistes i fins i tot alguns dels temes més coneguts de músics com Lluís Llach, Peret o el grup La Trinca. Aquest és part del repertori que la formació gironina Sunset Rhythm Kings trasllada a la inconfusible sonoritat del jazz de Nova Orleans amb Autèntics i Genuïns, un projecte que ja van presentar dins la programació OFF de la darrera edició de la Fira Mediterrània de Manresa.

Ball de Gitanes és el primer avançament d'aquest nou projecte. A partir de la tradicional melodia del Ball de Gitanes de Rubí i amb la música de Jazz Nova Orleans com a element conductor, els Sunset Rhythm Kings inicien un joc entre les ancestrals tradicions catalanes i els balls nord-americans de la primera meitat del segle XX.

Produït per IgorStudis i pel segell Temps Record, el videoclip d'aquest tema compta amb la participació de l'Esbart Vila de Gràcia, les White Chocolates i els Amics del Swing.

La banda interpretarà algunes de les adaptacions d'aquest nou projecte el diumenge 29 d'octubre al migdia en el vermut musical que tindrà lloc a l'escenari exterior del Sunset Jazz Club en el marc de la programació del 12è festival Jazz & Fires.

Els Sunset Rhythm Kings, grup nascut al voltant del Sunset Jazz Club de Girona, està format per noms habituals de la música jazzística a casa nostra. Són Dani Alonso al trombó, Oriol Vallès a la trompeta, Pau Casares al clarinet, Marc Martín al piano, Albert Martínez al contrabaix i Joan Casares a la bateria.