Belda i Sanjosex, Eliseo Parra i Alba Careta i Henrio actuaran al festival Càntut de Cassà de la Selva

Belda i Sanjosex, Eliseo Parra i Alba Careta i Henrio actuaran al festival Càntut de Cassà de la Selva

Els artistes Belda i Sanjosex en una imatge promocional del festival Càntut

Els artistes Belda i Sanjosex en una imatge promocional del festival Càntut / Néstor Noci / Càntut

ACN

Belda i Sanjosex, Eliseo Parra i Alba Careta i Henrio són els primers noms confirmats per a la 7a edició del festival Càntut que es farà a Cassà de la Selva entre el 17 i el 19 de novembre. Belda i Sanjosex es retrobaran a l'escenari del Càntut per reviure el disc que van enregistrar ara fa set anys en base al cançoner en línia que té el festival de Cassà de la Selva. Pel que fa a Eliseo Parra, presentarà el seu comiat dels escenaris amb 'Diacrónico', un disc amb cançons en castellà, gallec, basc i català. Per últim, Alba Carta i Henrio interpretaran 'Udolç', el tercer treball discogràfic de la col·lecció del Càntut. Les entrades pels tres concerts es posaran a la venda aquest dimecres a partir de les deu del matí.

El festival Càntut es farà a Cassà de la Selva el cap de setmana del 17 al 19 de novembre. Serà la 7a edició d'aquest certamen musical centrat en les cançons de tradició oral i reviurà un concert de retrobament entre els artistes Belda i Sanjosex, que van enregistrar el primer disc de la col·lecció Càntut el 2016. El projecte consistia en enregistrar quinze temes que formaven part del cançoner en línia del festival (que a dia d'avui ja superen els 1.700 enregistraments).

Aquell projecte va derivar en una gira de 50 concerts que es va tancar al Hong Kong Arts Festival. Ara, el festival reedita el disc en format de vinil. Per celebrar-ho, Belda i Sanjosex oferiran un concert en homenatge al disc enregistrat el 2016. Serà el divendres 17 a dos quarts de vuit del vespre a la sala del Centre Recreatiu de Cassà de la Selva.

El dissabte serà el torn d'Eliseo Parra, un divulgador de la música tradicional a la península ibèrica. Ara el val·lisoletà ha decidit retirar-se dels escenaris amb el projecte 'Diacrónico'. El concert de Cassà serà la presentació de l'espectacle a les comarques gironines però també l'últim concert que farà Parra a Catalunya. A 'Diacrónico', el divulgador inclou les cançons més emblemàtiques de la seva carrera i d'altres de nova creació. Hi ha títols en castellà, gallec, basc i català.

Per últim, el diumenge a les sis de la tarda Alba Careta i Henrio presentaran el disc 'Udolç', que és el tercer treball de la col·lecció Càntut. El disc sortirà a la venda el 2 de novembre i recupera les cançons de bressol que es feien servir en els moments més tendres i que han anat passant de generació en generació amb l'objectiu de tranquil·litzar i fer adormir els infants. Properament el certamen musical desgranarà la resta de la programació musical.