KALEIDOSCOPE, d'Eugenio Recuenco, vencedora al Toronto Independent Film Festival of Cift

La peça mostra una visió contemporània del mite de Narcís, que es converteix en inspiració per crear una al·legoria sobre el retrobament

Imatge promocional de KALEIDOSCOPE

Imatge promocional de KALEIDOSCOPE / Redacció

Redacció

KALEIDOSCOPE, una peça artística audiovisual rodada íntegrament amb un telèfon intel·ligent HONOR de la sèrie Magic el 2022 pel fotògraf Eugenio Recuenco, ha estat seleccionada “Millor pel·lícula mòbil” al Toronto Independent Film Festival of Cift celebrat recentment a Toronto.

Eugenio Recuenco, un dels fotògrafs internacionals de moda i publicitat més importants del món, ha elaborat una peça on mostra una visió contemporània del mite de Narcís que, al seu torn, es converteix en inspiració per crear una al·legoria sobre el retrobament.

Aquesta història de la mitologia grega parla de la vanitat, de la impossibilitat de veure la bellesa més enllà del teu propi reflex; fins al punt que Narcís es va ofegar mirant-se a si mateix en l'aigua.

Recuenco considera que la fotografia mòbil és una eina essencial per a l'art i l'expressió en general en la vida de les persones. Per al fotògraf aquesta tècnica al costat de la videografia li permet buscar l'excel·lència a través de la creativitat amb el suport de la tecnologia, capacitant així les persones a potenciar les seves virtuts.

I així, sota aquestes premisses, sorgeix la història de KALEIDOSCOPE. Etimològicament el nom de la pel·lícula es forma a partir de la unió de dues paraules gregues: “Kalos”, que significa bellesa; i “Eidos”, que significa forma. Un calidoscopi és una manera de mirar. Es tracta d'un objecte que en si mateix tanca un concepte màgic: et permet crear imatges belles que van més enllà de la realitat a partir del reflex i de la unió de fragments de miralls.

I és precisament això el que ofereix l'obra, una visió calidoscòpica del mite de Narcís per a acabar fusionant totes les peces en l'instant d'unió/retrobament de les diferents dones que apareixen en la pel·lícula. KALEIDOSCOPIO és una mostra que els mites poden percebre's de maneres diferents. A través d'un ccalidoscopi cada vegada que gira, podem trobar bellesa en formes diferents, molt més enllà d'un sol reflex.

A més del guardó al Toronto Independent Film Festival of Cift, KALEIDOSCOPE ha rebut altres reconeixements en l'àmbit internacional:

  • Nova York City International Film Festival – nominat a Millor Edició, Millor Pel·lícula de Moda i Millor Música. Guanyadora en la categoria de Millor Edició.
  • Fashion Film Festival Milà – nominat a Millor Pel·lícula de Moda.

La pel·lícula va formar part de la campanya de llançament d'HONOR Magic4 Pro per aquesta companyia en 2022, i va ser gravada íntegrament amb aquest telèfon intel·ligent.