Músics de Palamós, Sant Antoni i Calonge, formen una cobla per un dia a Palamós

Músics de Palamós, Sant Antoni i Calonge, formen una cobla per un dia a Palamós

Músics de Palamós, Sant Antoni i Calonge, formen una cobla per un dia a Palamós / Imatge d'arxiu.

Montserrat Juvanteny

Músics de Palamós, Sant Antoni i Calonge formen diumenge dia 26 una cobla per un dia, a Palamós, per festejar la cloenda de 80è aniversari de l’Agrupació Sardanista Costa Brava de Palamós.

La formació coblística pren el nom d’una sardana que els va dedicar Martirià Font, de qui aquest 2023 s’ha commemorat el centenari del seu naixement, “Badia de Palamós”, que data del 1989, peça que també forma part del programa.

Peçes inspirades a l’entorn de Palamós, o escrites per autors de la zona, configuren el programa. La verema (Josep Casanovas “Paixero”, que data de principis del segle XX; El palau de la Fosca, (2009), de Pitu Chamorro; El campanar de Palamós, (2004) d’Amadeu Cuadrado; A Palamós fan pipes , (1984), de Santiago Bañeras; Palamós Ciutat Pubilla, (2004) (Ricard Viladesau, La platja dels bots, (2009) d’Alfred Abad; Badia de Palamós, (1989) de Martirià Font, i Mar de Palamós (1962), de Francesc Mas Ros.

A més hi ha una estrena del gironí Josep Cassú, titulada “Cecilia”., rememorant la patrona dels músics, Santa Cecilia.

L’audició tindrà lloc al Passeig del Mar a les 12.00 del mati.

Curiosament han conseguit aplecar just una cobla, es a dir onze músics: flabiol Amós Perez; tibles Lluis Bofill i Juli Canal, Marçal Galledo i Marti Camós són les tenores; trompetes Lluis Mercader i David Escobar, trombó Narcís Baulida; fiscorns Ivan Joanals i Pitu Castelló, i contrabaix Joan Bossacoma.

L’organització té la intenció de recuperar anualment aquesta cobla, per una audició en motiu de Santa Cecília, patrona dels músics.