Ítaca programa l'únic concert d'Arde Bogotá de l'estiu a Catalunya

La banda de Cartagena compartirà escenari amb Cala Vento el dia abans de la revetlla de Sant Joan

L'escenari de l'Ítaca Sant Joan a l'Estartit

L'escenari de l'Ítaca Sant Joan a l'Estartit / Festival Ítaca

ACN

El festival Ítaca tindrà l'única actuació de la banda Arde Bogotá que faran aquest estiu a Catalunya. El concert es podrà veure el 22 de juny, el dia abans de la revetlla de Sant Joan, a l'escenari que el festival col·loca a la platja de l'Estartit. Arde Bogotá han estat guardonats amb el Premi Ondas al Fenomen Musical i nominats als Grammy en les categories de millor àlbum de rock i millor cançó de rock. Aquella mateixa nit, els de Cartagena compartiran escenari amb els empordanesos Cala Vento, que presentaran el seu nou disc 'Casa Linda'. El festival ja ha venut prop del 20% de les entrades dels concerts de Sant Joan en dues setmanes.

Els murcians Arde Bogotá actuaran a l'Estartit la nit del 22 de juny. Serà l'únic concert que la banda oferirà a Catalunya aquest estiu i forma part de la programació del festival Ítaca per la revetlla de Sant Joan. Després que els organitzadors anunciessin el concert de The Tyets, Julieta i Mushka per la nit del 23 de juny, ara el festival ha confirmat dos artistes més que se sumen al cartell en aquest cas per la nit abans, la del 22 de juny.

Amb Arde Bogotá, Ítaca vol reforçar l'aposta per estils musicals diversos i una nit en què el rock i l'indie siguin els protagonistes. La banda de Cartagena ha publicat només dos àlbums ('La noche' i 'Cowboys de l'A3') però ja s'han convertit en tot un referent del rock sobretot per l'èxit dels seus directes. Arde Bogotá han rebut el Premi Ondas al Fenomen Musical i també han estat nominats en els Grammy en les categories de millor àlbum de rock i millor cançó de rock. Aquest palmarès confirma l'evolució de la banda murciana.

La nota més indie arribarà de la mà de Cala Vento. La banda empordanesa actuarà a l'Estartit la nit del 22 de juny per presentar el nou disc 'Casa Linda'. Fa quatre anys que van publicar l'àlbum 'Balanceo', que els va posicionar com un referent del rock alternatiu i una de les bandes més respectades dins de l'Estat. Ara, el duet torna als escenaris amb la mateixa essència i amb ganes de sacsejar les melodies memorables.

De moment el festival Ítaca ja ha venut el 20% de les entrades pels concerts del 22 i 23 de juny en només dues setmanes. Al principi es van posar a la venda sense anunciar cap dels artistes que hi actuarien a un preu molt reduït. El festival recorda que tots aquests avançaments ajuden a perfilar el que serà la programació definitiva de la 12a edició de l'Ítaca, Cultura i Acció.