Blaumut, Els Amics de les Arts i Ginestà presentaran nou disc a l'Strenes

El certamen tancarà la dotzena edició amb un doble concert de The Tyets a les escales de la Catedral

El festival també acollirà el retorn als escenaris de Russian Red

Alba Carmona

Alba Carmona

Un doble concert de The Tyets a les escales de la Catedral tancarà un festival Strenes que acollirà la presentació oficial dels nous discos de Blaumut, Els Amics de les Arts i Ginestà i el retorn de Russian Red. La dotzena edició, que se celebrarà del 5 d'abril al 5 de maig, continua avançant noms, com els de Julieta, que arrencarà gira a l'Auditori de Girona o un concert de celebració dels 25 anys de trajectòria en solitari de Quimi Portet, i que s'afegeixen als ja anunciats de Guillem Gisbert, La Ludwig Band o Oques Grasses, que estrenaran el nou escenari de l'Strenes al Palau de Fires de Girona amb un concert inicial de Mama Dousha.

Entre les noves incorporacions destaquen Blaumut, que presentaran per primera vegada en directe el nou disc que publiquen a la primavera a les escales de la catedral i Els Amics de les Arts i Ginestà, que també estrenaran en primícia els treballs que publicaran en els propers mesos al Teatre Municipal.

Una altra de les sorpreses d'aquesta dotzena edició és el retorn als escenaris de la cantant Russian Red, després d'anys sense publicar disc ni fer gires. Ara torna als escenaris per presentar a comarques gironines les cançons d'un nou minielepé, cantades per primera vegada en castellà.

Els menorquins Pèl de Gall, una de les bandes de referència de l'escena pop-rock balear, desgranaran a La Mirona les cançons del seu nou disc, que veurà la llum a la primavera, i Jim, guanyadora de la segona edició d'Eufòria, actuarà a l'Auditori per presentar algunes cançons pròpies que combinarà amb les millors actuacions del programa.

L'Strenes també viurà l'estrena gironina de més discos que sortiran a la primavera, com el setè treball de Xarim Aresté, que es publicarà al març i presentarà al Teatre Municipal o el quart de Roba Estesa a La Mirona de Salt.

Joan Miquel Oliver portarà al Teatre Municipal les cançons del seu setè LP en solitari, Electronic Devices, publicat a principis d'octubre, amb un nou format i 31FAM interpretaran en directe el seu darrer disc, x si ens veiem en una altra vida, publicat aquesta tardor, a La Mirona, amb un nou espectacle que incorpora cos de ball, músics en viu i efectes lumínics.

Per altra banda, el cantautor flamenc de Jerez de la Frontera, Raule, presentarà nou disc a La Mirona i les cantants Paula Valls i Maria Hein estrenaran els seus nous discos en un escenari de Girona que s'anunciarà pròximament.

Així mateix, Julieta arrencarà nova gira a l'Auditori i Lildami presentarà al Teatre Municipal un nou espectacle amb banda,i igual que El Kanka, que a tornarà als seus orígens amb una gira acústica en solitari.

Finalment, el cantautor Quimi Portet celebrarà al Teatre Municipal els seus 25 anys de carrera en solitari amb l'espectacle Si plou, ho farem al Festival Strenes.

Aquest concert se sumen als ja anunciats d'Oques Grasses, Guillem Gisbert, El Kanka, Gossos, Figa Flawas, La Ludwig Band, La Fúmiga, Maria Hein i Mama Dousha. La resta de la programació es presentarà al febrer.

Les entrades es posen a la venda aquest dimecres a les 8 del vespre.