Albert Serra fusiona la veu d'Ingrid Caven amb la música experimental de Molforts al Temporada Alta

El director diu que tenia ganes de combinar "universos estètics" que donen un resultat "molt interessant"

La banda formada per Albert Serra amb Caven al centre i el director a un costat

La banda formada per Albert Serra amb Caven al centre i el director a un costat / Gerard Vilà/ACN

ACN

El proper dimecres 6 de desembre el festival Temporada Alta estrenarà al teatre de Salt, 'Molforts'. Es tracta d'un concert que uneix la veu i les lletres de l'actriu i cantant alemanya Ingrid Caven amb el grup de música experimental que porta el nom de l'espectacle. Tots ells dirigits per Albert Serra, en una posada en escena que recorda una certa bohèmia i que és la consecució de la unió de "universos estètics" que donen un "resultat molt interessant". Serra reconeix que el que han volgut fer ha estat una proposta "més estranya" i que té un rerefons d'homenatge a Caven, amiga de Serra des de fa anys. "Crec que és un molt bon complement a tot el que ha fet i, a més, des d'un punt de vista molt més contemporani", ha ressaltat el director.

La proposta creada per Albert Serra la interpreta la banda formada per Marc Verdaguer, Ferran Font, Joe Robinson, Enric Juncà i Xavier Gratacós, sota el nom de Molforts. Es tracta d’una banda experimental catalana que utilitza la improvisació de manera conceptual i antiacadèmica per crear "paisatges sonors carregats d’elegància i intensitat". Treballen a l’òrbita de l’entorn creatiu de la productora Andergraun Films, i són els creadors de les bandes sonores de les obres d’Albert Serra. 

Sobre l'escenari, els cinc músics proposen melodies que envolten la veu de Caven i la de Xavier Gratacós, que s'interpel·len constantment. Una proposta contemporània, tal i com reconeix Serra i que probablement serà una de les darreres oportunitats per veure Ingrid Caven a dalt d'un escenari. I és que l'actriu de 84 anys, dona i musa del director alemany Reiner Fassbinder, proposa un espectacle intimista però "innovador".

En aquest sentit, Serra explica que el que ha volgut ha estat unir "universos estètics" que han derivat en aquesta proposta. "Creia que li faltava un últim cant de cigne i que la banda era la més apropiada per fer-ho el més original possible", ha destacat.

El projecte que s'estrenarà el dia 6 de desembre es basa en les composicions que Caven ha realitzat en col·laboració amb Molforts. Les lletres són el resultat del treball de Caven amb l’escriptor Jean-Jacques Schuhl. Cal destacar que les cançons es recolliran en un disc que es publicarà posteriorment.