Martí Camós, Montserrat Mauné i El Foment, als premis Capital de la Sardana

Els guardons s’entregaran aquest dissabte a Sant Cugat i tindran a The Tyets com a uns dels grans protagonistes

The Tyets, en una imatge d'arxiu.

The Tyets, en una imatge d'arxiu. / ACN

Montserrat Juvanteny

Montserrat Mauné, Martí Camós, el Foment de Girona i Jaume Nonell són alguns dels gironins que aquest dissabte rebran distinció en els premis Capital de la Sardana, que s’entregaran a Sant Cugat i que tindran a The Tyets com a un dels grans protagonistes.  

El palamosí Martí Camós, intèrpret de tenora amb un llarg currículum, entre ells 34 anys a la direcció dels Montgrins fins la seva jubilació, rebrà un dels màxims guardons, la Medalla al Mérit Musical, mentre que la del Mèrit Sardanista serà per Jaume Nonell, que va ser president de l’Associació Sardanista Continuïtat de Torroella de Montgrí, entre moltes altres activitats a l’entorn de la sardana.

Montserrat Mauné de Figueres, presidenta del Foment de la Sardana Pep Ventura, filla i neta de músics, rebrà un dels Premis a la Dedicació.

El Foment de Girona rebrà el Premi a la Promoció i Difusió, per incloure l’ensenyament de la sardana a la seva proposta cultural.

El Premi a la Promoció Musical, entregat a l’Associació d’Intèrprets i Executants té vinculació a les comarques gironines, pel seu suport a la música de cobla, amb beques per a instruments de cobla al Conservatori de Girona.

Els Premis a la Continuïtat reconeixeran els aplecs de Flaçà, Llançà i Peralada pels seus 50 anys.