Cala Vento triomfen en el seu retorn a casa

El duo empordanès format per Joan Delgado i Aleix Turón omple la sala La Mirona de Salt en el concert de presentació del seu darrer disc d’estudi, el celebrat «Casa Linda»

Un moment del concert de Cala  Vento a La Mirona de Salt

Un moment del concert de Cala Vento a La Mirona de Salt / Albert Cornellà

Albert Cornellà

Albert Cornellà

Joan Delgado afirmava -just abans d’encarar un tram final amb bona part dels seus hits més incontestables- que ni ell ni l’Aleix Turón esperaven tocar a l’escenari gran de La Mirona. De fet, creien que, com molt sovint passa a les comarques gironines en esdeveniments de música alternativa, ho acabarien fent davant d’un nombre més reduït de públic. «En aquest cas sembla que no es compleix aquella dita que diu que ningú és profeta en la seva terra» va etzibar el bateria del duet empordanès, a les acaballes d’un directe ple d’himnes de garage rock esquitxat de pop corejables i molt corejats que va omplir de gom a gom la sala saltenca divendres a la nit.

Cala Vento aterraven a Salt per saldar un deute pendent des de fa uns anys amb el Neu! Festival i en el marc de la gira de presentació del celebrat Casa Linda, l’àlbum publicat aquest mateix any i amb el qual el projecte de Delgado (veus i bateria) i Turón (veu i guitarra) ha fet el pas endavant definitiu convertint-se en un dels referents de l’escena alternativa arreu de l’estat Espanyol.

Hi havia ganes de veure’ls de nou a prop de la capital gironina i la vetllada no va decepcionar a ningú. Más que satifechos va obrir una hora i mitja de concert en el qual es van poder escoltar la major part dels nous temes, incloent Passar pantalla, Tu lugar, i les molt corejades (i ballades a ritme de pogo al centre de la sala) Ferrari, Teletecho i Equilibrio.

Entre la vintena de temes que va incloure el repertori, tampoc hi van faltar talls del seu anterior disc, Balanceo (2019) -treball que va marcar un abans i un després en la seva trajectòria professional- com Gente como tu, La comunidad, Un buen año o Fin de ciclo, i grans èxits dels seus primers anys com Isla desierta, Abril i Estoy enamorado de ti, que van fer les delícies dels presents a la sala. 

L'emotiva interpretació de Conmigo -amb sintetitzador de fons i els dos membres de la banda cantant per acabar llançant-se damunt del públic- va tancar un concert rodó, elèctric, lluminós i edificant. Alguns dels presents comentaven, ja amb les llums enceses a la sala, que Cala Vento podrien fixar com a tradició oferir un concert pels volts de les festes de Nadal a La Mirona, seguint l'exemple de bandes com Mishima.