TEATRE - CRÍTICA

Un conte per als sentits

Ortiga porta al Teatre Municipal de Girona "An-ki", un multipremiat espectacle immersiu de titelles

Espectadors esperant per entrar a la carpa d'Ortiga al Municipal.

Espectadors esperant per entrar a la carpa d'Ortiga al Municipal. / Aniol Resclosa

Alba Carmona

Alba Carmona

«An-ki» - Teatre Municipal de Girona

De Cia. Ortiga. Direcció i autoria: Íngrid Codina i Guillem Geronès. Interpretació: Clara Centenera, Íngrid Codina i Guillem Geronès. Música: Mika Lecuyer. Escenografia: Rui Macedo i Guillem Geronès. 

Una campaneta, un xiuxiueig -«si et perds, és que vas per bon camí»- i la lectura de les línies de la mà són les vies d’entrada a An-ki, el preciós conte que la companyia Ortiga explica dins una carpa. Una delicatessen en forma de relat, un espectacle immersiu de titelles o teatre d’objectes per a tots els sentits, en podríem dir, perquè del que proposen els banyolins val més no desvelar-ne pràcticament res.

Dins la vela que aquest gener han muntat sobre l’escenari del Teatre Municipal de Girona -i que enguany continuarà recorrent Catalunya, però també França i el Regne Unit- hi caben deserts, mars enfurits, boscos i fins i tot gegants que dormisquegen davant del nas dels espectadors que se’l miren arraulits en la penombra.

Són pocs els afortunats que poden gaudir a cada passi d’aquesta premiadíssima història sobre l’origen de la humanitat i el valor de la natura explicada a través de putxinel·lis minúsculs, sorra, fustes i ferralla. També amb les mans dels intèrprets, capaces de fer créixer arbres del no-res, i de reflexos, ombres, olors i sons que ajuden a imaginar més del que es copsa a simple vista.

Subscriu-te per seguir llegint