Nou cicle de conferències al CaixaForum sobre la música del romanticisme

Les ponències, a càrrec del periodista i musicòleg Xavier Chavarria, comencen el proper dilluns 

Una imatge promocional del cicle.

Una imatge promocional del cicle. / CaixaForum

DdG

El CaixaForum Girona acull un nou cicle de conferències que repassa la diversitat musical del romanticisme. El segle Romàntic: passions i revolucions inclou quatre conferències del periodista, musicòleg i crític musical Xavier Chavarria que tindran lloc els dies 15 i 29 de gener i 12 i 26 de febrer.

El segle Romàntic: passions i revolucions engegarà el 15 de gener amb la conferència L'esclat simfònic, on es parlarà sobre el prolífic desenvolupament de les orquestres simfòniques al llarg del segle XIX, gràcies a compositors com Beethoven, Mahler o Strauss.

La segona sessió, L’esplendor del piano, tindrà lloc el 29 de gener, on el musicòleg aprofundirà en la gran evolució tecnològica, expressiva i estètica del piano durant el segle XIX, amb autors com Chopin, Shumann, Brahms o Mendelssohn.

El cicle continuarà el 12 de febrer amb la xerrada Intimisme i seducció: lied, òpera i música de cambra, on els assistents tindran l’oportunitat de descobrir el lied o música de cambra, i de conèixer com l’òpera es va convertir en un espectacle de masses durant el segle XIX, gràcies a la democratització de la música.

La darrera trobada se celebrarà el 26 de febrer amb la sessió Fi de segle. Revolucions musicals, una conferència que posarà el focus en els últims anys del segle XIX, moment en què van coincidir autors de gran relleu, amb estètiques contraposades i que van ser un tot un reflex dels canvis profunds que vivia Europa.