El Teatre de Lloret reivindica artistes i companyies selvatans amb Som de Prop

Xavier Albertí i els silencs Monte Isla són alguns dels noms del nou segell de creadors locals 

Aquesta temporada programa divuit propostes com «Austràlia», «La trena», «L’illa deserta» o «En mitad de tanto fuego»

"La trena" de Clara Segura.

"La trena" de Clara Segura. / DdG

Alba Carmona

Alba Carmona

El Teatre de Lloret de Mar enceta una nova línia de programació per fer valdre les companyies i artistes professionals de la Selva. La nova marca, Som de Prop, reivindica artistes com els silencs Monte Isla, que van obrir la temporada amb Escuchas del paisaje, o el director Xavier Albertí, que hi durà el monòleg En mitad de tanto fuego, amb text d’Alberto Conejero interpretat per Rubén de Eguía.

El diàleg entre la comunitat professional i el públic es farà amb el projecte Som de Prop i també amb les residències que el l’equipament acollirà aquesta temporada, una iniciativa per acompanyar la creació i acostar-la al públic amb assajos oberts. 

Aquesta temporada inclou divuit espectacles de teatre, música, dansa i arts vives, a més de propostes cinematogràfiques.

Entre les propostes teatrals destaquen Austràlia, escrita i dirigida pel director de La Calòrica, Israel Solà; La disputa, amb Josep Maria Flotats i Pep Planas; L’illa deserta, La trena i Mal de coraçon.

També passarà per Lloret Pongo, un espectacle d’improvisació a càrrec de les humoristes Judit Martin i Alba Florejachs; La festa, una coproducció de Teatres en Xarxa, entre els quals hi ha el de Lloret i el Teatre Nacional de Catalunya, amb relats sobre l’adolescència a partir de confidències reals i la valenta Hermafrodites a cavall o la rebel·lió del desig del col·lectiu Que No Salga de Aquí.

Pel que fa a l’àmbit familiar, la temporada inclou Hola, ràbia! de la companyia gironina La Banda amb la col·laboració de Playmodes i la preestrena de Tumbalafusta, un espectacle de Xavier Bobés, Pau Matas i la companyia La Ruta 40, que convida els més petits a jugar amb els objectes.

A més, el Teatre de Lloret posa en marxa per primera vegada un cicle de teatre escolar amb la programació de tres títols.