«A beggining», una cerimònia de música, llums i ombres

Un dels espectacles més lloats del darrer festival Grec arriba dissabte a Girona sumant cinc intèrprets locals als originals

Una imatge promocional d'«A beginning».

Una imatge promocional d'«A beginning». / Anna Fàbrega

Alba Carmona

Alba Carmona

Veu, llum i moviment són els ingredients d’una proposta immersiva i sensorial que arriba dissabte al Teatre Municipal de Girona després de convertir-se en un dels títols més celebrats del darrer festival Grec. A beggining, una cerimònia de música i ombres orquestrada per Aurora Bauzà i Pere Jou, es veurà a Girona en la seva versió ampliada, A beginning_expanded version, amb cinc intèrprets gironins que se sumen als cinc originals per ampliar el volum escènic. 

En aquesta versió, cinc gironins que estudien o han estudiat als centres d’arts escèniques El Galliner i La Diana s’afegeixen a intèrprets com l’actriu i cantant Elena Tharrats per a una obra a mig camí entre la composició musical i l’escriptura coreogràfica. La peça, que el públic viu enmig de la foscor, posa en joc la relació entre la veu, la llum i el moviment, transformant la percepció fins al punt que les nocions d’espai i de temps queden suspeses. 

La música i la veu en viu són els motors expressius que vehiculen l’espectacle, combinant obres vocals i electròniques de composició pròpia amb fragments del repertori clàssic i passatges d’improvisació vocal.

Per a la versió expandida, en diverses sessions de treball Aurora Bauzà i Pere Jou han transmès als artistes gironins els materials de la peça i han incorporat les cinc veus i els cinc cossos a l’escena. 

A beginning_expanded version és una de les darreres propostes del festival Neu!, que acaba diumenge, i també forma part del cicle Paranormals del Teatre Municipal de Girona, una branca de la programació dedicada a la creació contemporània i l’escena menys convencional.