Joan Carreras, Mercè Sampietro i Àngels Gonyalons, al CaixaForum

El centre cultural reprèn el cicle de teatre de cambra amb intèrprets com Sampietro i Julien recitant textos de Shakespeare, Joyce i Ibsen

Joan Carreras arrenca el cicle amb «Titus Andrònic».

Joan Carreras arrenca el cicle amb «Titus Andrònic». / DdG

Alba Carmona

Alba Carmona

El teatre de cambra, amb grans textos universals recitats per actors com Joan Carreras, Àngels Gonyalons o Mercè Sampietro, torna a partir d’avui al CaixaForum Girona. La Fundació La Caixa, en col·laboració amb el Teatre Fortuny de Reus, presenta fins al 27 de maig una nova edició del cicle Grans mestres del teatre, que apropa als espectadors adaptacions de clàssics de William Shakespeare, James Joyce o Henrik Ibsen de la mà d’actors com Marta Marco o Josep Julien.

L’actor Joan Carreras serà l’encarregat d’obrir foc aquest dijous amb textos del Titus Andrònic de Shakespeare, que aniran acompanyats per fotografies de Sergi Margalef.

El 4 de març serà el torn de Josep Julien, que recitarà fragments de Dublinesos de James Joyce amb l’acompanyament musical d’Albert Galcerà i el 8 d’abril, de Mercè Sampietro i Marta Marco, que donaran vida a La violació de Lucrecia de Shakespeare.

Tancarà el cicle Àngels Gonyalons, que interpretarà com a monòleg Mrs. Borkman, de Henrik Ibsen, el 27 de maig.

Format minimalista

En format de teatralització recitada, els actors interpretaran una dramatúrgia de cambra creada expressament per a CaixaForum Girona que busca la proximitat. La signa Francesc Cerro-Ferran, que s’encarrega tant de la direcció com de la dramatúrgia per traslladar els textos al monòleg.

Complementa la proposta una posada en escena minimalista, amb un faristol, il·luminació, una selecció musical i projeccions a càrrec del creador audiovisual Ivó Vinuesa.