El Ceba Negra de Figueres recordarà el segrest de la farmacèutica d'Olot

El festival de crònica negra se celebrarà de l'1 al 3 de març a La Cate

La presentació del Ceba Negra.

La presentació del Ceba Negra. / Aj. de Figueres

Alba Carmona

Alba Carmona

El festival Ceba Negra de Figueres homenatjarà l'especialista en ciberinformàtica Bruno Pérez i recordarà el segrest de la farmacèutica d'Olot. El festival dedicat a la crònica negra i el true crime celebrarà la tercera edició de l'1 al 3 de març a la Cate i en diferents espais de la ciutat amb convidats com Fàtima Llambrich, Carles Monguilod o Narcís Bardalet. 

Les activitats del festival començaran el divendres 1 de març, a les set de la tarda, a la Biblioteca Fages de Climent. Fàtima Llambrich presentarà el seu llibre Brots de narcosocietat, en el qual, a través de les seves investigacions, explica com es relacionen els narcotraficants, quina estructura organitzativa tenen, les connexions amb el Marroc i els policies corruptes, i com conflueix el triangle Galícia-Catalunya-estret de Gibraltar. Ja a La Cate, la seu central festival,el doctor Narcís Bardalet torna al festival amb La nit del forense per parlar sobre l’estrena d’aquesta temporada a TV3 de El forense.

Dissabte acollirà el gruix de les conferències del festival que començaran al matí amb la inauguració de l’exposició En la piel del asesino, de Salvador Larroca, i que es podrà veure durant els dies que duri el festival en el vestíbul de La Cate. Els integrants del pòdcast de crims i crònica negra La Nit Més Fosca explicaran el cas que es recull al llibre Morts, qui us ha mort d'Iñaki Rubio i la companyia Frisant Games, un estudi català que es dedica al desenvolupament de videojocs, presentarà 57 Knives, la seva primera demo, basada en un crim real. I tot seguit, la periodista de crònica negra i directora del pòdcast Elena en el País de los Horrores, Elena Merino, analitzarà el cas OJ Simpson.

A la tarda, l’expolicia judicial especialitzat en morts violentes i en perfilació criminal Òscar Tarruella ens portarà la conferència Diari d’un agent d’homicidis. A continuació, la jurista, criminòloga, professora a la Universitat Internacional de València i especialista en personalitat psicopàtica i delictes violents a més d’escriptora i divulgadora, Paz Velasco, oferirà la conferència Motivacions per matar. Al vespre s’entregarà la Fulla Negra al pèrit judicial informàtic forense Bruno Pérez.

La darrera jornada del Ceba Negra, la del diumenge 3 de març, començarà a les onze del matí a La Cate amb La investigació del segrest de la farmacèutica d’Olot, una taula rodona que comptarà amb la participació de l’advocat de Maria Àngels Feliu, Carles Monguilod; dels periodistes Tura Soler i Jordi Grau, del forense Narcís Bardalet i l’expert en ciberseguretat Bruno Pérez. Finalment, després del festival es farà un dinar al restaurant El Pelegrí de Figueres on Monguilod, Soler, Grau, Bardalet i Pérez xerraran amb els assistents i explicaran com es realitza una investigació criminal pas a pas.