El cicle «Cinema i filosofia» convidarà a pensar a través de Tarkovsky, Pasolini i «Barbie»

La Mercè i la Casa de Cultura acolliran sessions de Balsach, García del Pino, Rebollo, Espluga, Sánchez i Kuffer 

«Barbie» serà una de les cintes comentades al cicle.

«Barbie» serà una de les cintes comentades al cicle. / DdG

Alba Carmona

Alba Carmona

L’Escola Municipal d’Humanitats de Girona i la Casa de Cultura conviden a reflexionar al voltant del setè art amb el cicle Filosofia i cinema, coordinat pel Col·lectiu de Crítics de Cinema de Girona. Com les seves predecessores Literatura i filosofia, Art i filosofia i Música i filosofia, el cicle posarà sobre la taula sis films dirigits per Tarkovsky, Pasolini o Gerwig i els grans reptes filosòfics que plantegen. Ho farà en sis sessions presencials impartides per Maria Josep Balsach, Virginia García del Pino, Javier Rebollo, Eudald Espluga, Sergi Sánchez i Paula Kuffer 

El cicle s’encetarà el dilluns 12 de febrer, a les 19.00, al Centre Cultural La Mercè amb la docent, escriptora i assagista Maria Josep Balsach, que parlarà sobre Andrei Rubilev (1966), d'Andrei Tarkovsky. El 19 de febrer, la directora, muntadora i artista audiovisual Virginia García del Pino s’endinsarà en el pensament de Pier Paolo Pasolini amb Comizi di amore (1965). El 26 de febrer serà el torn del director, guionista i productor Javier Rebollo, que comentarà Paranorma pris d'une chaise porteurs (film nº 1.260), del catàleg Lumière.

Les tres darreres sessions tindran lloc a la Casa de Cultura de Girona. El 4 de març, el filòsof i assagista Eudald Espluga posarà el focus sobre Barbie (2023), de Greta Gerwig. L’11 de març, el doctor en Comunicació Audiovisual, professor i crític cinematogràfic Sergi Sánchez parlarà sobre Videodrome (1983), de David Cronenberg. Finalment, tancarà el cicle la docent, comissària, traductora i doctora en Filosofia Paula Kuffer amb D'est (1993), de Chantal Akerman a la llum de Walter Benjamin.