La programació de La Planeta posa el focus en la salut mental

Acollirà les estrenes dels nous espectacles de Lara Díez Quintanilla, Meri Yanes i Elena Martinell i muntatges de Toni Gomila i Jordi Vidal

Una escena d'«Estimadíssims malvats».

Una escena d'«Estimadíssims malvats». / Teatre Nu

Alba Carmona

Alba Carmona

La salut mental centra la nova programació de la sala La Planeta de Girona, que fins al 22 de juny inclourà una vintena de propostes, amb cinquanta funcions i noms com Lara Díez Quintanilla, Meri Yanes i Elena Martinell, Toni Gomila o Jordi Vidal.

La sala dedicarà el mes de març als trastorns mentals, amb les estrenes de la nova producció del cicle Verbatim i de Pes mort, amb Yanes i Martinell i dos espectacles més. A la deriva és el nou muntatge del cicle de teatre documental que impulsa La Planeta, una col·laboració entre la directora i dramaturga Lara Díez Quintanilla i els actors Marta Montiel i Elies Barberà, que després d’abordar el suïcidi i els abusos intrafamiliars, ara donen veu a persones que han passat per ingressos i tractament psiquiàtrics. Pel que fa a les actrius gironines Meri Yanes i Elena Martinell, estrenaran Pes mort, una dramatúrgia d’Anna Maria Ricart a partir de la vivència personal de Martinell amb l’anorèxia.

Durant aquest mes dedicat a la salut mental, també hi ha programats Ariadna i el minotaure d’Ariadna Chillida, que explica les conseqüències dels abusos que va patir la mateixa autora, i dins del cicle Paranormals del Teatre Municipal de Girona, Calidoscòpica, de Sònia Gómez i Encarni Espallargas, un projecte de recerca sobre la salut, la creativitat i el benestar.

Altres noms destacats de la temporada seran el de Jordi Vidal, que després de Guillermotta, torna amb Estimadíssims malvats, un musical de Teatre Nu amb música de Laia Vallès i el de Toni Gomila. L’artífex d’Acorar presentarà El jorn del judici, un espectacle sobre el judici final a Mallorca.

Passat Setmana Santa, Pep Vila dirigeix una altra estrena, Antonio... o no, del clown valencià Iván Aguedas i la sala repesca L’últim dia de l’home gos, ajornat ara fa un any; i reposa Com qui sent ploure de David Martínez, un Verbatim sobre l’ecocidi de La Manga del Mar Menor a Múrcia i el musical Estimat futur jo d’Ignasi Barris & Cia.

Per la mainada, hi ha previst l'espectacle de titelles 7 ratolins de la cia Petit Bonhom i Madame Lumière de La Menuda Produccions.

La temporada acabarà amb la dansa de CobosMika i A midsummer night’s dream; el nou espectacle d’Escenaris Especials i el díptic Una opció de vida de La Funcional.