La Mercè acull «Acashodo», una exposició de cal·ligrafia japonesa

L’exposició enceta la col·laboració entre l’Associació Catalana de Cal·ligrafia Japonesa i l'Escola Municipal d'Art

La inauguració de l'exposició «Acashodo».

La inauguració de l'exposició «Acashodo». / CC La Mercè

DdG

El Centre Cultural La Mercè de Girona acollirà fins al divendres 29 de març la mostra d’“Acashodo”, una exposició col·lectiva de cal·ligrafia japonesa. L'exposició proposa un recorregut visual per algunes obres dels fundadors d'Acashodo, l'Associació Catalana de Cal·ligrafia Japonesa: Eva Ibáñez Cano amb el seu treball cal·ligràfic minuciós sobre el sutra del cor en estil Gyosho i Kaisho; Christian T. Arjona amb una sèrie de paisatges orientals amb tinta xinesa i dibuixos abstractes amb carbonet; Andi Dom Dom amb cal·ligrafies experimentals amb tècniques de Sumi-e; Gerardo D. Cristante amb obres d’Art Shodo i d’abstracció cal·ligràfica; cal·ligrafia japonesa sobre ceràmica de Lucinda Clay, i Carme Feliu Latorre amb cal·ligrafies de conceptes abstractes japonesos.

Ahir va tenir lloc l’acte d’inauguració i es va presentar el llibre de poesia zen Quietudes, amb il·lustracions cal·ligràfiques de Christian Arjona i Gerardo Cristante.

L’exposició enceta la col·laboració entre l’Associació Catalana de Cal·ligrafia Japonesa i l’Escola Municipal d’Art de Girona per acostar aquest art a la ciutadania gironina, amb la complicitat de Carme Feliu, directora de Nipponia Idiomes, centre dedicat a la difusió de la llengua i la cultura japoneses, i presidenta de la Xarxa d’Ex-becaris del Govern del Japó a Catalunya, Comunitat Valenciana i Balears.

L’Associació Catalana de Cal·ligrafia Japonesa Acashodo té per finalitat promoure i difondre la cal·ligrafia japonesa, la seva història i els seus artistes; afavorir les relacions i l’intercanvi cultural entre el Japó i Catalunya; constituir un fons bibliogràfic on consultar material relacionat amb la cal·ligrafia japonesa; promoure els artistes socis que la constitueixen mitjançant una plataforma d'artistes; i contribuir en la difusió de la cultura japonesa a Catalunya.